Тайните на Кейт Бланшет за красиво тяло

Кейт Бланшет е една от холивудските знаменитости, които притежават безупречен стил, но тя допълва усещането за съвършен външен вид и с нежен и сияен тен. Красивата кожа е важна основа за всяка една изискана дреха. Актрисата разкри пред медиите, че нейната проста, но много важна тайна е добрата почивка, която подобрява кожата й.

Също така прелестната блондинка често се подлага и на акупунктура, която стимулира някои части от тялото след проникването на игли през кожата. Масажите са друг метод, който Бланшен харесва, за да релаксира и да се чувства отпочинала, което се отразява и на външния й вид. Освен това, така клетките се кръвоснабдяват с повече кислород, което подобрява тена.

Не можем да върнем времето назад, но можем да опитаме да спим повече. Ако си здрав отвътре, кожата ти също ще бъде по-здрава. Поради това смятам, че е важно да подхранвам основата на кожата си, не само повърхността й. Харесва ми да се подлагам на акупунктура и на хубав, силен терапевтичен масаж…, въпреки че не го правя толкова редовно, колкото ми се иска“, сподели Кейт.

Бланшет споделя, че покрай семейните и професионални ангажименти не й остава много време, за да спортува. Рано сутрин тя винаги започва деня си с чаша топла вода и изцеден лимонов сок вътре в нея – трик известен с това, че топи мазнините. Тя казва също така, че се стреми да избягва тестените изделия и алкохола, но когато има поводи за празнуване не пропуска някоя чаша шампанско.

По отношение на кожата на лицето си Кейт е привърженик на естественото излъчване, затова полага минимално количество грим. Не пропуска основа със слънцезащитен фактор, спирала за очи и лек бронзант. 44-годишната актриса  е глобален посланик на луксозната марка козметични продукти SK-II, които използва често. Тя разкрива в свои интервюта, че полага усилия и за кожата на врата и деколтето, където следите на времето се отразяват видимо.