Талантливият Върджил Абло от „Off White“

Върджил Абло, роден в Чикаго през 1980 г., е креативен директор, дизайнер, архитект и диджей. Дълго време той работи рамо до рамо с рапъра Кание Уест по проектите му, но през 2013 г. решава да излезе от сянката на знаменития рапър и основава своя моден лейбъл „Off White“.

 

сд

 

Върджил не се страхува смело да съчетава спортни облекла с по- стилни и лукзосни нотки в цялостната визия. Дизайнерът споделя, че черпи вдъхновение предимно от улицата, но експериментира и съчетава няколко стила в своите творения. Според нас, напълно му се получава.  “Off White” е тотална сензация на стрийт облеклото, презентирано по различен и вълнуващ начин.

 

авд

 

Колекцията на марката за Пролет/ Лято 2018 беше представена на седмицата на модата в Париж на 28 Септемви. За марката дефилира модната икона Наоми Кембал, дъщерята на Синди Крауфорд- Кая Гербер, и много други.

 

адев

ееф

 

Талантливият Върджил не спира да твори и да дава все повече на модната сцена. Модният дизайнер се събра с “Nike”, за да направи лимитирана колекция от 10 реновирани класически обувки от обширния архив на марката. За проектът „Десетте“ компанията казва, че е едно от най-бързо развиващите се и успешни сътрудничества, които са предприемали.

 

ваве

 

Проектът включва издаването на нови версии на известни и познати модели като Air Jordan I, Nike Air Max 90, Nike Air Presto, Nike Air VaporMax и Nike Blazer Mid.

 

асв

 

Пълната колекция на Върджил Абло и “Nike” вече е на разположение, като дебютът й беше през Ноември месец.

 

Автор: Десислава Маркова