Тенденции за пролет/лято 2021

Заради COVID-19 тази година ревютата се проведоха по необикновен начин, някои от модните столици предпочетоха да покажат колекциите си дигитално, а в Милано и Париж някои от най-големите марки проведоха шоутата си под строги мерки за социално дистанциране и намален брой гости.

В тенденциите за пролет/лято 2021 преобладават много бюстиета, модерни интерпретации на корсета, дълги ефирни рокли до земята, хуудита и панталони с широки крачоли. Комбинациите от черно и бяло се наблюдаваха често през представянето на модния сезон. А за най-смелите, присъстваха и паети.

Бюстиета

Флорални, минималистични или изцяло покрити с камъни- те бяха навсякъде по модните подиуми и презентации.

Черно и бяло

Класическата комбинация от черно и бяло присъстваше доста често като избор на дизайнерите.

Ефирни макси рокли

Романтичните модели на Dior, Valentino и Erdem ни карат да се влюбим в тях и с нетърпение да очакваме първия удобен момент да инкорпорираме този женствен тренд и в собствените си гардероби.

Широки крачоли

Сякаш ерата на впитите дънки и панталоните тип цигара отмина. Дизайнерите представиха елегантни панталони с широки крачоли, които осигуряват комфорт и свобода.

Худита

Със сигурност всички се привързахме към худитата по време на пандемията.  Тази пролет ще ги носим обаче не със раздърпан анцунг, а с красиви луксозни поли и рокли.

 Паети

За смелите, които въпреки пандемията искат да бъдат бляскави, тази година колекциите изобилстват от паети и блясък.

Новият корсет

Корсетите изглеждат ултра секси, а Givenchy тази година определено насочи всички погледи на публиката към тях. Корсетите обвиват тялото и го склупторират по невероятен начин. Ако искате да се откроите от масата, то опитайте този тренд при първа възможност.