Актуални тенденции в интериорния дизайн на всекидневната през 2020

Тенденциите в дизайна на хола през 2020 г. са на първо място разнообразие от цветове, форми и стилове. Сега модата е не само скандинавска, но и в по-дръзката декорация. Така че, ако планирате ремонт или редизайн на дневната, тогава, разбира се, ще бъде добра идея да се запознаете с тази статия, в която заедно с интериорния дизайнер на Моми Студио подготвихме тези няколко полези съвета.

Тенденции в интериорния дизайн на дневната през 2020 – за какво да внимавате

През тази година ще преобладават ярки цветове, естествени материали и блестящи аксесоари. Модерният стил е особено предпочитан от дизайнерите, тъй като в него преобладава минимализмът. Цветовете са предимно сиво и бяло.

Модерната дневна не може да мине без удобен дизайн, фотьойл или масичка за кафе. Тази година дизайнерите се съсредоточиха главно върху по-модерните дизайни на мебели, както и тези с елегантен дизайн с наситени цветове като бугрунско кадифен диван, жълт фотьойл или красив ватиран пуф. Това са важни елементи, които не могат да отсъстват от интериорния дизайн на дневните през 2020 година.

Тези от вас, които са по-дръзки могат да бъдат привлечени от диван в ярки цветове, който нарушава стила на минималистичния интериор и привлича вниманието. Важно обаче е той да бъде практичен и функционален.

Част от тенденциите през тази година ще бъдат акцентните стени, боядисани в различен цвят, с тапет или тухлен зид, което придава характер на целия интериор. Подчертаването само на една от повърхностите ще бъде идеален начин да съживите интериора и да му придадете характер.

Естествено освеление

Прекарайте известно време, наблюдавайки как светлината пада в различни точки в стаята и как слънцето се движи около нея през различните части на деня. Това не само ще се отрази на начина, по който виждате цветове, но ще ви помогне да решите как да разделите пространството за различни дейности, като четене или гледате на телевизия, почивате или си говорите с приятели.

Допълнително осветление

Стилен акцент в интериора на дневните са красивите лампи. Ако искате да подчертаете елементи от интериора си трябва да планирате разпределението на осветителните тела още на етапа на проектирането. Правилно подбраната лампа е също толкова важна, колкото и мебелите, които сте избрали за интериора.

А можете да добавите повече светлина в интериора на вашата всекидневна и чрез покупката на нови осветителни тела или други аксесоари за дома от vivre.bg.

Цветове

През последните години доминиращи са нюанси на бяло и сиво, характерни за хладния скандинавски стил. Според актуалните тенденции фокусът ще пада върху оригинални комбинации, пълни с изразителни и смели цветове. Те трябва да привличат вниманието, като един от актуалните нюанси е бебешко розово. Можете да добавите елементи с различни нюанси на жълто, оранжево и зелено. В тази комбинация всяка от опциите ще представи своята оригинална красота, създавайки много хармонична композиция пълна със слънце и енергия. В слънчевите дневни за предпочитане е оранжевия цвят, който е сред модерните за 2020 година.

 Кои мебели за всекидневна ще бъдат модерни през 2020 година?

Най-важната мебел в модерния дизайн на хола е диванът. Независимо дали стаята е голяма или малка, диванът не само трябва да се красив, но и наистина удобен. Модулните модели, които могат свободно да се комбинират са отличн избор за съвременния интериор. В ретро или класически стил, диваните са по-традиционни. Украсете ги с цветни възглавници и топли килими.

Да не забравяме и холната масичка, която ще придаде лекота и уникален характер на интериора.

Аксесоари – тексил, декорация, осветление

Отлично решение биха били флоралните мотиви, но тук не говорим за малки цветни елементи, а за големи изразително екземпляри от растения като палмови листа например. Освен това в хола си струва да поставите няколко големи саксии с жив фикус или монстера. Килимът е друг незаменим елемент в модната всекидневна.

Някои дневни могат да изглеждат “плоски” и некомфортни. Тук е ролята на текстурата и през 2020 г. се наблюдава силен акцент върху буклето. Той започна от подиума и сега е здраво фиксиран като основна текстура за топъл и приканващ дом.

Текстила в хола през 2020 година може да бъде пълна с геометрични шарки, а текстурираната тапицерия също е сред актуалните тенденции. Под въздействието на барока луксозното кадифе изключително популярна материя за тапицерия, завеси и килими.