Тенденции при подстрижките за 2020

1. Шаги

Името на прическата идва от английската дума shaggy, което означава „рошав, вихър“. Тази небрежна прическа с етажи по цялата главата е силно свързана с 80-те. По онова време тази визия е била толкова популярна, че са я носели и мъже, и жени. Този вид подстригване дава ефирност и ефект вятър в косите. Може да се изразява в силно изтънени или леко изтънени в горните части коси, или изтънени по-ниско долу към краищата.

Шагито днес отново е в своя връх. Вероятно сериалът “Stranger things” предизвика общ интерес към онази епоха, която се превърна в едно от основните попкултурни събития през последните години. Тенденциите за естественост и обем също допринесоха за връщането на „рошавите“ прически.

2. Разпиляна къдрава коса

Притежателите на много къдрава коса трябва да опитат такава прическа – тя ви позволява напълно да промените формата и да придадете небрежен и интересн вид на косата си.

3. V-образна прическа

Името говори само за себе си. Благодарение на специална подстрижка, формата отзад прилича на буквата V. Такава прическа е подходяща за абсолютно всички собственици на коса с дължина под раменете.

4. Много етажи

Ако искате визуално да стесните лицето си или да скриете някои недостатъци, помислете да си направите много етажи. За да повторите салонния стайлинг у дома, подсушете корените с голяма четка срещу растежа на косата. След това навийте кичурите далеч от лицето.

5. Удължен боб и разкъсан бретон

Късите, разрошени бретони със заоблена форма се наричат ​​завеси. Те припомнят стила на 70-те и подхождат на различни форми лице. В допълнение, такава прическа не изисква постоянно подстригване, защото косата израства много красиво.

6. Дълга коса с бретон, разделен от двете страни на лицето

През 60-те много момичета искали бретон, като на актрисата Брижит Бардо. Сега такава прическа отново е популярна заради общата мания по всичко френско.