Тенденции при грима за сезон есен-зима 2011-2012

Всяка една визия изглежда завършена, когато макиажът е подбран правилно спрямо облеклото и индивидуалните черти на лицето на всяка дама. Този есенно-зимен сезон тенденциите при грима са подчинени на няколко различни стилистики. Ще ви запознаем с най-характерните актуални трендове, с които винаги ще изглеждате ослепително и красиво.

Ретро красота

Ретро тенденциите, завладяли модния подиум, оказват влияние и при макиажа. Един от най- характерните елементи на визията, вдъхновена от 30-те и 40-те години на миналия век, е яркото червено червило. Алените устни в стил Мерилин Монро ще придадат страст и женственост на вашата натура!

Перфектен контур

Графичните принтове, които обагрят десените на облеклата този сезон, си кореспондират перфектно с изящна очна линия. Графичното подчертаване на окото веднага привлича вниманието. Актуален е по-тънкият контур, който придава стилен завършек на погледа.

Естествено излъчване

Натуралната естетика е неостаряваща тенденция, при която жените подчертават най-красивите си черти с незабележим грим. През този сезон естественото излъчване отново е  хит. Изберете близък до тена на лицето ви фон дьо тен, след което нанесете прозрачна пудра и деликатен руж. Може да подчератете погледа с телесни сенки и да добавите нежен гланц.

Романтична визия

Романтичната и женствена визия е друга модерна тенденция. Дамите почитателки на тази стилистика могат да изберат някой любим нюанс на розовото или прасковено, за техните устни. Подчертайте контура им с подходящ молив и изберете руж в същия (или един тон по-тъмен) отенък.

Изкусителен поглед

Опушеният грим е една от любимите и вечни тенденции, които придават на погледа драматичен вид. Чудесен вариант е за официални поводи, с каквито месец декември изобилства. Този тип макиаж се постига с тъмните нюанси на палитрата от сенки. Може да изберете: сиво, черно или тъмно кафяво. Хубаво е да съчетаете с по-деликатно червило или гланц, тъй като акцентът е върху очите.

Металическо сияние

Хитът на този сезон са металическите краски. Сиянието на сребристите нюанси ще придаде магнетизъм и въздушност на очите ви и е прекрасен избор за зимния ви макиаж. Долният клепач подчертайте с молив в същата гама като сенките. Отново е добре да се спрете на нежни отенъци в студена гама за вашите устни.

Автор: Делица Цонева