Тренд радар: Лилаво в повече

Лилавото не е за всеки, но пък за сметка на това е достатъчно дръзко в своята естетика, че да си позволи да подчини на себе си множество от дизайнерски дефилета за новия есенно-зимен сезон.

Дамско сако

Купи лилаво сако 

Двуредно палто

Купи лилаво палто 

Делови костюм в две части

Купи лилав комплект 

Омагьосани от царствения му вид, големи имена в индустрията не се колебаят да застанат зад него като основен цветови акцент в колекциите си. Dries Van Noten, Comme des Garcons и Tom Ford са само малка част от тях, а изискващият маниер за стилизиране се състои от монохромна палитра от глава до пети за максимален визуален ефект.
С не по-малко категоричен вид, но пък относително по-омекотен откъм впечатление, е тоналният начин на съчетаване, според който визията побира повече от един тон на лилавото – това може да е както силният пурпурен тон, така и още пастелното люляково, дълбокото винено, виолетовото и т.н.
Дълга дантелена рокля
Пола в миди дължина с цепка
Независимо дали избраната визия идва във вечерна или ежедневна естетика, безспорно влиянието на кралската палитра е най-въздействащо, когато е употребено по много, но това съвсем не означава, че не може да се използва само като акцент във визии, подкрепени от неутралните основи на черно, бяло, сиво или кафяво, както например стрийт стайл