Удостоиха Марио Тестино с Ордена на британската империя

Модният фотограф Марио Тестино, който направи официалните годежни снимки на херцога и херцогинята на Кеймбридж Уилям и Кейт, е удостоен с почетнния Орден на британската империя, съобщава в. “Дейли мейл”.

Роденият в Перу Тестино е изградил силна връзка с кралското семейство. Особено след като прави една от най-известните му снимки – черно-белият портрет на принцеса Даяна като част от фотосесия по поръчка на сп. “Венити феър” през 1997 г., оказала се последната й официална снимка преди смъртта й пет месеца по-късно.

Първата си снимка на член от британското кралско семейство Марио Тестино прави няколко години след като е пристигнал от родната си Лима в Лондон, пише БГНЕС. Сега черно-бялата снимка, уловила кралицата майка и внук й принц Едуард, когато минават покрай тълпата по време на сватбата на Лейди Даяна и принц Чарлз през 1981 г., попада в личната му селекция за неговите изложби.

Тестино призна, че е направил официалните годежни снимки на Уилям и Кейт на същата музика, на която е заснел и Даяна през 1997 г. – на френската певица Далида.

“Въпреки че членовете на кралското семейство са свикнали да бъдат фотографирани, и те трябва да се чувстват напълно комфортно , за да изглеждат най-добре” , казва Тестино пред сп. “Вог”.

Тестино се нарежда сред редица други чуждестранни граждани, удостоени с почетната награда от британската кралица през последните седмици. Сред тях са Мелинда Гейтс – съпруга на основателя на Майкрософт – милиардера Бил Гейтс, която бе почетена заради благотворителната й дейност.