Как Ирина Шейк тренира в домашни условия

Докато обичайните тренировки във фитнеса не са достъпни, е време да опитате да замените спортното оборудване с налични инструменти. Ирина Шейк прекарва много време по хотелите, така че знае как да тренира в обикновена стая. Моделът споделя как поддържа формата си в домашни условия.

Упражнения за холна маса

Поставете дланите си на масата, застанете на пръсти и внимавайте за стойката си. След това последователно повдигнете лактите към тавана, като леко завъртате и тялото заедно с тях. Дтъжте коремните мускули стегнати.
Повторете упражнението 15-20 пъти. 

Сега застанете с гръб към масата, с протегнати ръце се подпрете на ръба и огънете коленете си под прав ъгъл. Краката трябва да са плътно на пода, а  лактите ви да са леко огънати. Бавно повдигнете едното си бедро си нагоре, след това спуснете и сменете крака.
Повторете упражнението 15-20 пъти. 

Упражнения с легло и възглавница

Застанете в положение “лястовица”, вземете възглавница за равновесие и поставете пръстите на левия си крака си на ръба на леглото. Разперете ръцете си настрани, така че заедно с възглавницата да образуват триъгълник, огънете дясното коляно и леко се наведете напред. Повдигнете левия крак, преместете го отстрани и след това го спуснете обратно към леглото. Тялото трябва да остане статично – нека се движи само опънатият крак.
Направете 15-20 повторения на крак.

За следващото упражнение останете в това положение, като леко повдигнете тялото. Сега огънете и двата крака (все едно клякате) и протегнете ръцете си напред с възглавница, като запазите равновесие. Гърбът трябва да е прав, а коремът трябва да е стегнат. Това упражнение наподобява нападите.
Извършете 15-20 повторения на всеки крак.

Упражнение с маса и стол

Застанете пред масата и използвайте стол, за да контролирате стойката си. Съберете краката си, леко огънете коленете си, приберете дланите си и ги изпънете напред. Започнете да пулсирате леко, сякаш искате да седнете на стола.
Отново повторете 15-20 пъти.

Разтягане с кърпа

Вземете кърпа и легнете на гърба си. За първото упражнение повдигнете краката нагоре, с две ръце хванете дясното бедро и поставете левия прасец на коляното. След това вдигнете и спуснете десния крак, огъвайки го в коляното. Тялото трябва да остане неподвижно, а пръстите на краката – опънати.
 Сменете крака и повторете още 15-20 пъти. 

За това упражнение също останете в легнала поза. Изпънете крака, докато го държите с кърпа. Повдигнете крака си към тавана, след това настрани (вратът ви да остане леко огънат).
15-20 повторения и е време да смените крака.