Уроци по оригами с гениалния Stephane Rolland

Не можем да пропуснем колекцията висша мода на един от любимите ни дизайнери – Стефан Ролан. Обожаваме неговото усещане за футуристични силуети, вдъхновени от древното изкуство оригами, уникалната креативност, с която съчетава материи и вае форми.

Новата котюр линия на дизайнера за сезон есен-зима 2013-2014 година отново е наслада за очите. Абсолютен микс от елегантност, пищност и неповторими кройки – тя е създадена за ценителките на атрактивната, грабваща окото визия.

Този път Стефан ни потапя в една по-мрачна палитра, залагайки на тъмни нюанси. Той комбинира черно, кобалтово синьо, индиго и внася светли акценти от бели детайли. Колекцията звучи строго откъм тоналност, но пък носи чувственото докосване, характерно за твореца.

Харесва ни натрупването на контрасти по отношение на цветове, материи и форми. Вечерните тоалети са ушити от фееричен шифон, бляскава органза и коприна, леещи се по тялото. Леките материи са допълнени от сложни конструкции, напомнящи японското традиционно изкуство оригами. Този тип силуети са станали емблематични за почерка на дизайнера, който винаги е разпознаваем, омагьосващ и вдъхновяващ…

Няма как да не отбележим, че в ревюто отново имаше българско участие. Сред манекенките дефилира Креми Оташлийска!