Феноменът Джулиен Макдоналд

 

Роденият на 19 Март 1971г. Джулиен Макдоналд е британски дизайнер, завършил колеж по изкуствата, непосредствено след което е избран лично от Карл Лагерфелд да работи за „Chanel”.

 

julienm

 

През 2001г. се присъединява към екипа на „Givenchy”, като поема ролята на главен дизайнер на марката. Сега, той има собствен лейбъл със своето име „Julien MacDonald“ и неговите творения биват оценени и носени от звезди като Бионсе, Мадона и много други.

 

julien2

 

Дизайнерът представи новата си колекция Пролет/ Лято 18 на седмицата на модата в Лондон. Джулиен не изневери на шик стила и в своята колекция представи луксозни модели, подчертаващи красивите женски форми, също така бяха презентирани и няколко мъжки визии за сезона.

На модния подиум Джулиен избра да покаже новата си колекция по весел и раздвижен начин- наподобяваща парти от висока класа. Творенията му сияят от блестящи текстури, а подходът и нюхът му към разкриването на сексапила на женското тяло е неуспоримо успешен.

 

julien3

 

Много провокативни и луксозни, моделите на Макдоналд обаче накараха някои модни критици да зададат въпроса „това ли е начинът, по който съвременната жена се стреми да изглежда и добре ли е това за нея?“

Смятаме, че няма нищо лошо в това да си смела, а ако носиш рокля на Макдоналд то това ще те направи и много гореща. Това ни показа и Алесандра Амброзио, която беше сред моделите, които дефилираха на ревюто. Ослепителни, на подиума също присъстваха Хайли Боудуин и Джазмин Сандърс, репрезентирайки изкусителките на „Julien MacDonald“.

 

julien4

julien5

Автор: Десислава Маркова