Фийби Фило планува да напусне поста на креативен директор в Cèline

Спомняте ли си как сърцата ни бяха разбити, когато Раф Симънс обяви, че напуска поста си на криейтив директор в Christian Dior? Ами когато Албер Елбаз направи същото с поста си в Lanvin? Ами Александър Уанг със своя в Balenciaga? Пределно ясно е, че модният свят преминава през сериозни промени, които ще оставят своите следи в историята завинаги! Но изброените до тук радикални решения, които белязаха 2015 година, далеч не са всичко! Все по-усилени слухове гласят, че прочутата Фийби Фило е на път да се оттегли от своята работа като креативен директор в една друга безспорно успешна френска модна къща – Cèline!

16womens-well-philo-slide-T2N1-jumbo

Чакай… какво? Да, точно така, според близки до индустрията, Фийби планува да се оттегли окончателно след като представи новата колекция на модния бранд за есен-зима 2016 година на предстоящата Седмица на модата в Париж, а след това се погрижи и за маркетинговата кампания на линията.

Напомняме ви, че Фило зае поста на креативен директор в Cèline през 2006 година, след като модната къща премина през труден период на спад в продажбите и търсенето. Завидната позиция й бе поверена след като в продължение на 10 години Фило бе част от дизайнерския екип на Стела МакКартни в Chloè. Веднъж стъпила в Cèline, новаторката Фийби успя отново да изправи бранда на крака, превръщайки го в едно от най-известните и предпочитани имена в индустрията. Рекламните кампании и маркетинговите стратегии, които накараха Cèline да изпъкне в свръх-конкурентната модна среда, бяха дело изцяло на Фило и се превърнаха в неоспоримо доказателство за нейните талант и находчивост.

По думите на близки до дизайнерката, решението й да се оттегли от поста на креативен директор се дължи на това, че желае да прекарва повече време със семейството си, което живее в Англия. Работата в парижките ателиета на модната къща обаче сериозно пречи на това. Фийби е добре известна с факта, че винаги поставя семейството си на първо място и все още се поми случая, в който оттегли ревю от Седмицата на модата през 2012г, защото скоро предстоеше раждането на третото й дете.

Но какво ще последва за Cèline след оттеглянето на Фило? И какво предстои за самата нея? Носят се слухове за бъдеща работа с Alaïa, където работният й график ще бъде далеч по-спокоен. Прекъсването на брилянтната маркетингова стратегия, която дизайнерката умело водеше, може да доведе до сериозен спад на търсенето, ако в най-скоро време LVHM (компанията, която притежава Cèline) не намери достоен заместник на Фийби. Ще следим с интерес!

Автор: Преслава Цачева