Фитнес гурото Анна Виктория споделя своето меню за перфектна фигура

Ако се занимавате по-сериозно със спорт и здравословно хранене, името на Анна Виктория едва ли ви е непознато. В случай пък, че сега за пръв път го чувате, ние с удоволствие ще ви представим идеите на тази талантлива и вдъхновяваща млада дама.

През 2012г. Анна решава да изчисти организма си от всяка нездравословна храна, която е поглъщала в бързината и да преодолее мързела да тренира и готви здравословно. Затова създава своя Instagram профил, в който публикува мотивиращи картинки и цитати, които да я вдъхновяват всеки ден по трудния път към влизането във форма. „В началото не публикувах никакви свои снимки” – казва Анна Виктория. Днес обаче едва десетината последователи от началото са се превърнали в стотици хиляди души, които ежедневно задават въпроси и търсят помощ от фитнес-гурото за това как могат да изглеждат като нея.

И тъй като „летните тела се оформят през зимата”, решихме да ви споделим личния опит на Анна в храненето и по-точно – Как би изглеждало перфектното дневно меню, което ще ни помогне да се сдобием със стройна фигура без каквито и да било лишения. Важно уточнение! Подобен режим на хранене би помогнал единствено ако го комбинирате с любимия си спорт или фитнес тренировки! В противен случай постигнатите резултати от съобразеното хранене няма да бъдат дълготрайни.

Закуска: Винаги закусвам с четири бъркания яйца, овесена каша с малко канела и боровинки или годжибери. Когато обикновените яйца ми доскучаят, прибавям към тях пресни зеленчуци като чери домати, чушки, репички и т.н. Това е закуската ми всеки ден. Сутрините организма все още се събужда, затова му е много по-лесно ако сте си изградили някаква сигурна рутина, за която той е подготвен. По този начин метаболизма не се забавя и оставате свежи.

Кафе: Всъщност не пия кафе или чай, а само много вода. Наистина много – поне 4 литра на ден. Може да се каже, че голяма част от времето ми минава в тоалетната.

Хапване между закуската и обяда: Ако все още не съм тренирала, ще хапна две препечени филийки с пуешко и зеленчуци. Ако пък вече съм провела някаква тренировка – ябълка или протеинов шейк.

Обяд: За обяд обикновено хапвам свежа салата с риба тон и песто, която е доста известна в Италия (където живее). Към самата салата добавям пресни зеленчуци – зелена салата, домати, краставици, чушки, репички, броколи – каквото се сетя, но без картофи.

Хапване между обяда и вечерята: Тук отново зависи дали съм тренирала или не. В повечето случаи пия просто един протеинов шейк, който приготвям сама от естествени продукти. Стремя се да намаля добавките до минимум. Обикновено следобедта не съм особено гладна.

Вечеря: Най-често – пиле на грил и салата. Вечерята, разбира се, всеки ден е различна и разнообразна. Пилето на грил обаче е чудесна и много здравословна храна! Вкуса на месото е много по-богат и хубав ако е приготвено на грил, а не печено, задушавано или пържено. Към вечерята си винаги добавяме и салата от пресни зеленчуци по избор, а понякога и сладки картофи.

Вино: Никога не пия повече от две чаши на седмица. Алкохола не се отразява добре на организма, защото всички знаем колко е калоричен. Обикновено заедно с виното пия и много вода.

Десерт: Понякога час преди да си легна, хапвам кисело мляко (йогурт) с боровинки или ананас. Не си позволявам шоколади или вафли. Единствено неща, с чиито процес на производство съм напълно запозната и мога да следвам стъпка по стъпка.