Царствено усещане от Elie Saab

Колекциите висша мода на Elie Saab винаги ни напомнят на модна приказка – при това невероятно интересна и вълнуваща. Не модели, а истински принцеси дефилираха на подиума в Париж.

Новата котюр линия за сезон есен – зима 2014/2015 година бе представена в предпоследния ден от Седмицата на висшата мода. Ливанският гений за пореден път зарадва почитателите на естетиката с модни шедьоври, от които струеше безпределна романтика, изтънченост и елегантност.

Дизайнерът знае как да извади на показ най-женствената осанка на дамите, конструирайки рокли, достойни за кралици. Уникалните пищни творения от луксозни материи бяха наситени с безброй фини бродерии, инкрустации с камъни и мъниста. В комбинация с красива дантела, ефирен шифон, коприна, прозрачен тюл и шикозни кожени акценти – роклите на Elie Saab, доказват защо той е наричан “Кралят на червения килим”.

Както винаги и в това дефиле откриваме типичните за него колоритни теми, които преливат една в друга по време на представяне на колекцията. Лазурно синьо, гълъбово сиво, кралско червено, изискано коралово, златно, шампанско, бяло и черно са основните цветове, на които се е спрял ливанецът.

А сега ви оставяме да се потопите в неговата модна приказка и да я прочетете от край до край, защото тя е фантазия от цветове и форми, при това от най-красивите…

редактор: Делица Цонева

Вижте още:

Armani Prive: Симбиоза от страст и изисканост

Драматизъм и шик от Atelier Versace

Нежност и романтика от Dior Haute Couture

Бляскава магия от Chanel