Цветен минимализъм за един свеж и стилен дом

Днес решихме да представим на вашето внимание един прекрасен семеен дом, който съчетава в себе си две по принцип взаимно изключващи се тенденции в интериорния дизайн – закачливия цветен принт и строгия минимализъм.

Първо нека уточним мястото! Красивият апартамент е разположен на 11 етаж на стара сграда в оживения център на град Ханой, Виетнам и приютява чаровно младо семейство. Разпростира се на площ от 83 кв.м. и включва в себе си три спални, две бани и отворено пространство, където са разположени хол, кухня и тераса. Уютният му вид е постигнат в следствие на основен ремонт и предекориране, които са довели дори до събарянето на няколко стени, за да се постигне така търсеният от обитателите му простор. Именно това е и основната причина за избора на искрящо бяло обзавеждане, което се преплита с множество цветни детайли.

Стените са ключов детайл в интериорния дизайн на апартамента. Преплитащите се в тях многобройни принтове са като основен акцент на всяко едно помещение, който привлича вниманието чрез отличната си хармония с останалата част от обзавеждането. Нюансите са подбрани с вкус, а цветовата гама е строго следвана и отлично контрастира на преобладаващото бяло. Практичните мебели, както и отсъствието на каквито и да било излишни детайли, подсилва усещането за така модерния скандинавски минимализъм. През деня до апартамента достига предостатъчно естествена светлина, благодарение на големите прозорци, а вечер тази нужда се набавя от стилните еко съобразни лампи.