Четири звезди на финала на „Като две капки вода”

Рафи, Милица, Албена и Гъмов са четиримата финалисти, които ще се борят за първото място в „Като две капки вода” на големия финал следващата сряда, 05 юни.

Четиримата ще дадат най-доброто от себе си, но само един ще има шанса да подкара чисто нов Nissan Juke. Освен ключовете за колата обаче победителят най-вероятно ще трябва или веднага да се запише на шофьорски курсове, или на опреснителни уроци. Причината е, че нито един от тях не шофира – Милица и Рафи нямат книжки, Гъмов е „изоставил” колата си, а Албена от 3 години е на 15-ия час кормуване.Освен че имат почти равен старт в шофирането, равен старт четиримата ще имат и на финала. Без абсолютно никакво значение колко победи са имали до този момент, следващата сряда всеки един от тях ще започне от нулата. Те ще бъдат и тези, които сами ще изберат с коя песен ще се представят.

На 05 юни почти нулева роля ще има и журито – то няма да оценява, а само ще коментира, защото решаващ глас ще имат единствено зрителите. Нова задача ще имат и Алекс, Мария, Стефан и Диана. Макар че отпаднаха, на финала те ще трябва да направят дует с участник по свой избор.

Въпреки че не успя да се класира за финалната четворка, победител във вчерашния лайф стана Стефан. Неговото изпълнение на „Моя страна, моя България” на Емил Димитров му донесе заслужена победа и дори разплака Емил Димитров-син, който беше сред публиката.

Напълно неразпознаваема на сцената излезе Милица – тя влезе в ролята на чернокожия изпълнител Cee Loo Green, а на сцената й помагаше малкият син на Алфредо Торес – Шон Торес.

Истинско раздвоение на личността в буквалния смисъл на думата имаше Рафи с песента Cosas De La Vida. Наполовина чернокож и наполовина бял, облечен с половин рокля и половин костюм, той напълно заслужи шеговития коментар на Любен Дилов-син, че в медицината това състояние се нарича „шизофрения”. Албена изкуси с емблематичния хит на Мадона от 1990 г. – Vogue, а Гъмов ни върна във времето на Златния Орфей – той влезе в ролята на Етиен за хита “Шество чувство” на група “Трик” и впечатли всички с неподражаеми танцови движения. Перфектната ученичка – така оцени журито Мария и нейното Baby One More Time на Бритни Спиърс. За да я поздрави за изпълнението й, на сцената излезе Румен Угрински, който обаче имаше и друга специална мисия – да й съобщи, че от днес двамата стават водещи на „Господари на ефира”.

Въпреки ожесточената битка за последното място между Алекс и Диана, най-малко точки вчера събра Диана с изпълнението си на Ейми Уайнхаус. Въпреки това обаче журито бе единодушно, че за актриса, която никога преди шоуто не е пяла на сцена, е постигнала забележителен напредък. Много по-голяма освободеност личеше и в рок изпълнението на Алекс – той влезе в ролята на Джон Бон Джоуви и призна, че този път се е забавлявал най-много, тъй като не е мислел за никакви оценки и класирания.

Кой ще бъде първият победител в шоуто „Като две капки вода”? Милица, Рафи, Гъмов или Албена ще изберат зрителите? Кои дуети ще видим на сцената и кои песни ще си изберат участниците? Всичко това ще разберем на Големия финал – 5-ти юни от 20.00 часа по Нова ТВ.