Шопинг гид: Dolce & Gabbana

Историята на Dolce & Gabbana започва през 1982 година в Миланo, когато те се срещат в клуб. Доменико Долче е роден в Полици Дженероза на 13 септември 1958 година. Семейството му притежава малък бизнес за облекло, където Доменико работи от детството. Стефано Габана е роден в Милано на 14 ноември 1962 година. Учи графика, но след това се насочва към модата. След кратък период на работа като асистент дизайнери, те основават лейбъла Dolce & Gabbana. 

През 1986 година създават първата си колекция, наречена “Истински жени”. През 1987 година пускат своята линия трикотаж, а през 1989-ма – плажно и бельо. Те произвеждат своята линия за облекло в семейното ателие на Доменико Долче, разположено в Леняно, Милано. Първата мъжка колекция на Dolce & Gabbana се появява през 1990 година, а през 1994-та стартират марката D&G, вдъхновена от уличния стил и по-младежките визии. 

Dolce & Gabbana се считат за изобретатели на средиземноморския стил, който черпи вдъхновението си от Сицилия и жените на италианския реализъм, чувствени и строги. В началото на кариерата си дизайнерите черпеха вдъхновение от София Лорен, Клаудия Кардинале и Стефания Сандрели.

Жената Dolce & Gabbana е безпристрастна и нагла, но се страхува от Бога и отдадена на църквата и семейството, отношение, типично за южноиталианския католицизъм. Жена, която едновременно разкрива сутиени и корсети, дантели, бельо и воали и която смущава в своята поривна чувственост – провокативна жена, горда с тялото си.

Рокля Dolce & Gabbana

Рокля Dolce & Gabbana

Кроп топ Dolce & Gabbana

Плетена чанта Dolce & Gabbana

Шорти Dolce & Gabbana

Миди рокля Dolce & Gabbana

Бюстие от тюл Dolce & Gabbana