Юлиян Вергов и Ана Пападопулу в новия игрален филм “Баща ми, майка ми, сестра ми”

Юлиян Вергов и Ана Пападопулу започват снимки на новия български филм „Баща ми, майка ми, сестра ми“.   Зад проекта стои режисьорът и сценарист Димитър Коцев – Шошо, който очарова публиката с първия си игрален филм “Лора от сутрин до вечер” (2011) и провокира зрителите с тв сериал “Четвърта власт“ (2013). Съсценарист на новата кинопродукция е Иван Марков („Пълна лудница“), оператор – Александър Станишев (“Вяра, любов и уиски” и “Touched with fire” с участието на Кейти Холмс), а продуценти са Найо Тицин („Четвърта власт“ (2013) и Галина Маркова („Връзки“ (2015).

Стартът на снимките бе даден в понеделник, а те ще продължат 4 седмици. Естествен декор на новата градска история на Шошо ще бъдат познати за столицата места, като Зоопарка, Метростанцията, Борисовата градина и други. През месец юли жителите и гостите на столицата ще могат често да попадат на снимачната площадка на новия български игрален филм и да срещат любимите си актьори.

Баща ми, майка ми, сестра ми“ е разказ за полусестрите Ива и Мая. Те имат общ баща Андрей и различни майки. Тъй като учат в едно и също училище, където основното забавление е да се коментират скритите тайни на преподавателите , те разкриват една истински необичайна тайна за техен учител. Докато осъзнаят шока от това откритие, животът на момичетата е разтърсен из основи от друго немислимо събитие свързано с баща им. Могат ли две тийнейджърки да поемат отговорност за решение на живот и смърт?

Ето какво споделя за продукцията режисьорът Димитър Коцев – Шошо: „Баща ми, майка ми, сестра ми” е филм, чрез който искам да споделя обичта си към хората. Вярвам в думите на Том Робинс, че никога не е късно да имаш щастливо детство, и същевременно зная, че хората порастват чрез своите загуби. Възможно ли е убийството да бъде акт на обич? Мисля, че “Баща ми, майка ми, сестра ми” дава един от възможните отговори на този въпрос. И бидейки произведение на изкуството не претендира, че е последна инстанция по темата.“

Кино премиерата на “Баща ми, майка ми, сестра ми” е планирана за пролетта на 2016 г.