Косата днес: стъпка по стъпка с Жоро Петков

Коафьорът Жоро Петков представя тенденциите при официалната прическа. „Ентусиаст“ публикува албума „Косата днес. Стъпка по стъпка с Жоро Петков“, плод на 10-годишния опит на фризьора, който наскоро отпразнува своя юбилей.

В края на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува на българския книжен пазар първата книга на топ-коафьора Жоро Петков – „Косата днес. Стъпка по стъпка с Жоро Петков“. След 10 години, посветени на косата и нейната преобразяваща сила, Жоро Петков подарява на почитателите си своя първи албум със специална селекция от най-новите тенденции при прическите за официален случай.

Луксозното издание е плод на дългогодишния опит на коафьора, автор на прическите на едни от най-запомнящите се корици на списания, видеоклипове и модни фотосесии. Книгата е предназначена както за фризьори, които искат да надградят уменията си, така и за дамите, които искат да са стилни и впечатляващи.

Освен модни фотосесии, обединяващи коса, грим и тоалет в цялостни съчетани актуални визии, в албума е включено практическо ръководство за официални прически. Книгата съдържа безценни съвети за направата на бърза и безупречна прическа. „Стъпка по стъпка“ са показани 8 прически с всички прилежащи техники и трикове на професионалиста, улесняващи фризьорите, за които официалната коса не е ежедневие.

Фотограф на поместените снимки в албума е Костадин Кръстев – Коко, а гримът на моделите е дело на най-популярните имена в бранша: Слав Анастасов и Борислав Соколов – Бони. Читателите ще се запознаят и с „момичетата за пример“ – изящните коси на Одри Хепбърн,  Натали Портман, Гуен Стефани и други световни звезди, както и с тенденциите за пролет/лято 2012 година – директно от модния подиум.

Актрисата Ирена Милянкова и топ-моделите Деница Стоянова, Оля Модева и Виктория Йовчева влизат в ролята на музи и пренасят читателите в света на изящните образи, които Жоро Петков е създал, за да бъдат вдъхновяващи и достъпни за претворяване. Основен акцент в изданието е кока – от небрежно прибран, до строг и пригладен, геометричен или романтично зададен, кокът е показан във всички разновидности.

Вибрацията от цветове в косите също е заложена в модерните тенденции за официални прически 2012 г. Ива Янкулова, лицето от корицата на книгата и топ-модел на „Ивет Фешън“, представя един от най-актуалните елементи за този сезон – млечните или флуоресцентни цветове, вградени като допълнителни кичури, съобразени с основния цвят на косата. Цветята в косите са още един аксесоар с официален статут: естествени, от плат или метал, те се разлистват сред прецизно оформени кичури, за да излъчат сияйното вълшебство на обновяващия пролетен сезон.

Голямата изненада за първите притежатели на луксозното издание „Косата днес. Стъпка по стъпка с Жоро Петков“ е възможността да се включат в играта „Стани звезда със своята коса“. Всеки изпратил специалния талон, поместен в изданието, от 1 април до 31 май 2012 г., участва в томбола за спечелване на голямата награда – професионална фотосесия с топ-коафьора Жоро Петков, топ-гримьора Слав Анастасов и топ-фотографа Костадин Кръстев – Коко или подаръчен комплект за коса от Schwarzkopf. Печелившите ще бъдат обявени на 18 юни 2012 г. на официалния сайт на  Жоро Петков (www.joropetkov.com), както и на сайта на издателство „Ентусиаст“ (www.enthusiast.bg).

Гледайте промото на албума тук и мейкинг на изданието.