10 години PALOMA Fashion и стилната колекция “Споделена красота”

Поля Кинова – дизайнер на модна къща PALOMA FASHION – отбелязва 10 години творческа дейност с колекция „Споделена красота” Събитието ще се състои на 28 януари (сряда) от 19:00 часа в хотел ‘Шератон”, зала „Средец”.

Във връзка с годишнината Поля Кинова споделя: „Вдъхновение и стимул да продължим напред и нагоре през годините са ни давали многобройните ни клиенти. Онзи деликатен и специален момент, в който виждаш, че дадена рокля е всичко, за което човекът насреща е мечтал. Това поражда желание да създаваме нови и нови още по-красиви, креативни и различни модели. Ще продължаваме да споделяме красота!”

Лице на колекцията „Споделена красота” е Гери Дончева. Ревюто ще премине и със специалното участие на Ирен Онтева. Тоалетите в колекцията са разделени в две теми, като първата включва коктейлни и официaлни рокли, а втората – сватбени.  Моделите в колекцията се отличават с изчистена линия на силуета, семпли кройки и оригинални идеи. Силуетите са: прав, А-линия, „русалка”, разкроени клоширани поли и класическия обемен тип „принцеса”. При силуета тип „русалка”, полата  вместо тясна, е във вариант свободно падаща. Винаги актуалните тоалети със силует ”принцеса”, имат изискана и хармонична визия, отличаваща се с по-малко пищен обем. Дължините са в широк диапазон – от сексапилно мини, през елегантно късо до дълга галеща феерия. Материите в колекцията са основно: коприна, тюл, шифон, тафта и разкошната дантела „chantily lace”. В цветовата гама преобладават: телесен „nude color”, пудра, емералд, сапфир, цитрин, червено, цвят монтана, люляково лилаво, топаз, черно.

Специфики за горната част на тоалетите са: изящните голи гърбове, късите полуръкави, през 3/4 до дълги и акцентирано деколте както отпред, така и на гърба. Деколтетата варират от  V-образно, полукръгло до затворено по врата с акцент – разголен гръб. За украсата и детайлите в колекцията Поля Кинова е наблегнала на перли, блясък от кристали, използвани са полускъпоценни камъни, мини панделки и приказна дантела.    За колекцията са изработени специално лазерно рязани цветя (laser cut). Използвана е техника за пришиване на дантела върху дантела. Изключително и само ръчно е пришиването на дантелата и инкрустациите.

При сватбените рокли се акцентира върху талията и затворените деколтета, като основните цветове са “off white” и „ivory”. Акцентите в украсата са нежни и деликатни. Декорациите и тук включват кристали, перли и лазерно рязани цветя.  Впечатление прави тенденцията към късите дължини, с шлейфът присъства като красив класически детайл. Всички модели в най-новата празнична колекция на PALOMA FASHION са умело съчетание на перфектно изпълнение и модерен дизайн.