6 лесни прически от модните столици с Rowenta Volume’24

След стилното представяне на иновативната преса за обем Rowenta Volum’24, момичетата на световната марка представят елегантни прически от модните столици. Така, благодарение на революционната стилизираща преса за обем и професионалната подкрепа на топ коафьора Жоро Петков месец октомври ще се превърне в месец на обема. Само за броени минути и в три лесни стъпки всяка дама вече може да постигне неповторим обем от корените до върховете на косата, след което да оформи зашеметяваща прическа, подходяща за всеки повод и време от деня.

6-те момичета на Rowenta, които бяха избрани случайно по улиците на София, претърпяха сериозна трансформация и вече могат да се похвалят с професионална фотосесия за модно списание, както и разходка по модния подиум. В няколко лесни стъпки те представят 24 актуални прически от Милано, Ню Йорк, Париж, Москва, Лондон и Амстердам, които всяка дама ще може да проследи във Facebook страницата на марката в рамките на месец октомври: https://www.facebook.com/RowentaBG.

„Всяка година има четири основни тренда, които зависят от промяната на модата, на стила, на различните типове жени, но обемната и красива коса е модерна всеки сезон.“, сподели Жоро Петков, който лично се погрижи за визията на момичетата. „Посоката, вълната, големината на къдрицата може да се променя, но всяка дама иска да има обемна коса, за да се чувства женствена и красива“, допълва топ коафьорът.

А обемът от световна класа вече може да бъде постигнат с Rowenta Volum’24. Пресата създава естествен обем от корените до върховете на косата, който издържа през целия ден. Тя помага на дамите да решат проблема си с липсата на обем и да постигнат мигновен „уау“ ефект само с три лесни стъпки. Благодарение на въртящата се нагряваща ролка с Ultrashine Nano Ceramic покритие и ергономичната форма на пресата, постигането на обем в домашни условия никога не е било по-лесно. Сега всяка дама може да изпробва различен стил всеки ден, без да се притеснява за косата си – Rowenta Volum’24 се грижи за здравината на косата, а йонният генератор й придава допълнителен блясък. Освен това неволните изгаряния на скалпа са вече невъзможни  – термозащитният корпус изолира топлината в случай, че пресата бъде задържана повече от необходимите 3 секунди.

А как става това можете да откриете в основните стъпки по-долу. Модни партньори на кампанията са любимите ни италиански марки Sisley и United Colors Of Benetton.

Представяме ви мис Милано – Бояна Велинова на 22 г. и нейния небрежен кок:

1. Започнете с чиста и изсушена коса. Срешете я и използвайки ROWENTA Volum’ 24, постигнете обем от корена към краищата. По този начин косата Ви ще бъде по-гладка, блестяща и с обем за по-дълго време

2. След това хванете косата си на висока опашка на върха на главата, като загладите корените, така че да няма неравности, без да стягате прекалено много в основата. Разрешете опашката внимателно по дължина, а след това я топирайте леко.

3. Разделете опашката на 2 равни части и омотайте двата кичура един около друг. Завържете краищата на косата с малък силиконов ластик, а получилата се като синджир опашка завъртете около основата на опашката Ви и фиксирайте с фиби

4. За по-небрежен ефект може внимателно да издърпате отделни кичури коса от кока, което ще създаде допълнителен чар на лесната фризура


Цветелина Георгиева, на 23 г. представя дръзка визия от Лондон – обемна права коса с бретон настрани.1. Следвайте трите стъпки за обем на Rowenta Volum’24.

2. След като придобиете желания обем, оформете бретона настрани с помощта на уреда.

3. Прическата Ви е готова, ако желаете можете да добавите и фиксиращ спрей.


Московската принцеса Ралица Димитрова, на 22 г. представя елегантен нисък кок “шиньон”.

1. Следвайте трите стъпки за обем на Rowenta Volum’24, като задържате пресата 3 секунди в корена, завъртате я на 45 градуса и след това я издърпвате в посока, обратна на растежа на косъма.

2. Когато вече сте оформили косата според желанието Ви, подвийте краищата на косата навътре, като запазвате обема в корена.

3. Прикрепете с фиби в долната част на скалпа, така че да се получи небрежно прибрана коса с леко стърчащи косъмчета.


Кристиана Желева, на 21 г. ни представя романтични букли и замечтан поглед от Париж.

1. След като постигнете обем, следвайки трите стъпки на Rowenta Volum’24, разпределете косата на големи кичури.

2. Увийте всеки кичур около кръглата част на пресата и прещипете, но не много стегнато, за да не получите ръбче.

3. Плавно издърпайте пресата по дължината на косата, след което фиксирайте със спрей


Ани Бендерова, на 21 г. представя странична плитка и освободена Ню Йоркска визия.

1. Придайте обем на косата си с Rowenta Volum’24.

2. Разделете на три кичура и започнете да сплитате “рибена кост” чак до края на косата.

3. Препоръчително е да започнете от страната, която е противоположна на тази, на която искате да сложите небрежно отпуснатата част.

4. Пуснете небрежно плитката и оформете бретона на обратната страна на плитката.Амстердам: Представителката на бохемската столица се казва Венцислава Веселинова, на 18 г. Тя ни показва права коса с обем в корените на среден път.

1. Разделете косата с път по средата и приложете трите стъпки за работа с пресата за обем Rowenta Volum’24.

2. Поставете пресата със захванатия кичур коса странично, така че Thermo Protect частта да прилепне плътно до скалпа.

3. Задръжте пресата в това положение за 3 секунди. Завъртете пресата на 45 (градуса – със символ) (да заеме изправено положение), за да придадете обем в корените.

4. Обърнете кичура, като го придърпате в срещуположната посока. Когато тази страна е напълно готова, спуснете всички кичури обратно.

5. Прическата Ви е готова, ако желаете можете да добавите и фиксиращ спрей