6 основни грешки, които абсолютно всеки прави при избора на дънки

Как да изберем дънки? Въпреки факта, че всяка страстна фенка на модата има поне няколко чифта в гардероба си, то мнозина все още допускат същите грешки при избора на идеалния модел. Или дънките превръщат красиви дупета в палачинка, след това високата талия се оказва по-широка, отколкото е необходимо, тогава неправилното прилепване подчертава онези закръгленост на фигурата , която всъщност бихте предпочели да прикриете … Затова в тази статия сме подготвили да споделим кои са най-често допусканите грешки, за да не ги допускате повече!

Винаги обръщайте внимание на това как “прилягат” на фигурата. Това е особено важно за тези, които често пазаруват онлайн. Не бъдете мързеливи и по-добре прочетете подробното описание на дънките, които харесвате. Сравнете вашето телосложение с това на модела от снимката и преценете дали на вас ще ви седят по същия начон. Ако не, може да се окажете с съвсем различно от това, което очаквате.

Следете къде се намират задните джобове . Ако не искате визуално да създавате усещането, сякаш дупето ви е плоско, винаги гледайте задните джобове, когато се пробвате дънките. Те трябва да са на нивото на дупето. Също така запомнете малка тайна – големите джобове ще направят дупето ви да изглеждат по-голямо.

Дънките не трябва да са прекалено големи в кръста . Това е доста често срещан проблем при дънките с висока талия – пасват ви перфектно, но се оказват доста широки на кръста. Не трябва да се примирявате с това, а да потърсите модел, който ще ви пасне навсякъде. Или да занесете на шивач да ги коригират…

Не забравяйте да погледнете страничния шев, когато мерите . Ако сте на пазар за скини дънки, се уверете, че страничният шев е точно там, където искате. В случай, че започне да се извива, това “кара” краката ви визуално да изглеждат криви и по-пълни. Запомнете – шевът трябва да върви ясно в центъра на крака.

Талията, която е твърде висока, няма да подобри фигурата ви . Всички обичаме дънки с висока талия – те правят корема по-стегнат, удобно е, а краката изглеждат по-удължени. Но нашият съвет към вас – прекалено високата талия ще наруши пропорциите на тялото ви и ще се изгуби добрият ефект от този модел дънки. Така че не прекалявайте с високата талия.

Изборът на дънки с неправилен размер е лоша идея . Купуването на ново нещо, което е безнадеждно малко, така че това да се превърне във вашата мотивация да отслабнете, е истинска самозаблуда. Повярвайте ни, не си струва…