Style Inspiratice и Славина Петрова представиха капсулна колекция “Седмица в Милано”

За първи път в България блогър и дизайнер се асоциират, за да създадат съвместна мини капсулна колекция. Вдъхновението за нея идва от Седмицата на модата в Милано, като колекцията обхваща всички моменти от една модна седмица – от излизането сутрин, задължителното кафе, забързаното всекидневие – на високи токчета, партито в малките часове на нощта…

„Решихме да споделим неща, които много харесваме, не можем да живеем без тях и никога няма да ни омръзнат!“

Защо Милано? Защото това е градът на еклектиката, на уникалното съжителство на старо и ултрамодерно, град, от който се носи усещане за мода. Градът на стилните хора, на подчертано елегантните и красиви жени, които носят рокли и обръщат специално внимание на косите си…Домът на смелото и на безмилостно модерното.

Защо точно капсулна колекция? Решихме да обхванем елементи от гардероба, които могат да се носят самостоятелно или да се комбинират помежду си. Това са нещата, които едно запалено по модата момиче може да носи по време на модната седмица, докато живее в луд, динамичен, непрестанен, забързан ритъм. Тренч, пола, сако, бермуди и много, много рокли…в екрю, пудрено бежово, каки, деним, червено и златисто.

„Всяка дреха от колекцията e представлява основен елемент от гардероба, който е част от цялото, върви ръка за ръка с другите в една мини колекция. Всичко може да се комбинира с всичко – не е ли това целта на идеалния гардероб?“

Колекцията е представена на специално място в София – Арт Галерия „Червената точка“ под формата на модна инсталация. Бижута за модното събитие са селектирани от колекции на Ваня Димитрова.