Първата булчинска колекция на Питър Копинг за Oscar de la Renta

Ето че тя вече е тук! Дългоочакваната булчинска колекция на Питър Копинг за модна къща Oscar de la Renta е повече от впечатляваща и веднага развихря в нас скрити копнежи и мечти за онзи единствен специален ден пред олтара.

И щом споменах пред олтара, едно от нещата, което прави колекцията толкова уникална е изказването на самия мистър Копинг: „Право на булката е да бъде център на вниманието! Трябва да знаете едно нещо – тези рокли са направени, за да се гледат не само отпред, но и отзад. Ами, замислете се – най-продължително всички ще се взират в булката, когато тя е на олтара, с гръб към гостите си и лице към свещеника. Със сигурност ще иска задната част на тоалета й да бъде също толкова впечатляваща колкото и предната!” Имено този усет и осезаемо внимание към детайла ни грабва най-силно в Питър Копинг.

Нека дори да не започваме да се прехласваме по роклите…. Красиви, нежни, женствени и уникални. Те са всичко това, от което се нуждае една жена за своя специален ден. Дантелата е водещ акцент, но дори тя отстъпва на прекрасната кройка, която има за цел да подчертае най-красивите извивки и същевременно с това да осигури нужния комфорт за продължително и шумно празненство. Копинг бяга от стереотипите и създава колекция рокли, в която всяка дама може да припознае своят мечтан модел. Разнообразието залага на различен обем, силует, дължина и материя. Лекият намек към актуалния стил от 70-те веднага успява да ни грабне с красивите и пищни цветни корони, от които се спускат нежни воали.