Десетки коафьори ще премерят сили на Арена Professional 2015

36-тото издание на Международното изложение Arena Professional, стартира утре, 2 октомври в Интер Експо Център в София и ще продължи до 4 октомври. Тази година в арената на красотата ще вземат участие 68 компании, които ще представят общо над 250 марки продукти, технологии и услуги в областта на красотата и грижата за лице и тяло. По време на цялото изложение всички посетители ще могат да си направят консултации със специалисти за грим, прическа, маникюр или направо да получат нова визия. Допълнителен бонус за гостите на изложението е и възможността да ползват от 5 до 50% отстъпка при покупка на козметичните продукти, които ще се демонстрират в рамките на тридневния форум на красотата.

Състезателната програма на Арена Professional ще стартира на 2-и октомври, петък, в Интер Експо Център, с Третия международен шампионат по изграждане и дизайн на нокти GOLDFINGERS. Майсторите на салонния маникюр ще се състезават  в 10 категории, от които 5 се въвеждат за първи път в конкурса. Така състезанието обещава да бъде още по-зрелищно и да даде още по-широко поле за креативност и новаторски предложения към клиентите на салоните за красота. Класическите категории са френски и екстремен маникюр, отливка: дизайн върху предварително изградени нокти с творческа тема „Холивуд“ и рисунка върху предварително изградени нокти с тема „Моите любими цветя“. В конкурсната програма има и две задочни категории, в които е разрешено участието с няколко предварително подготвени дизайна на тема „Героите на Уолт Дисни“ – обемен дизайн и триизмерен проект.

В събота, 3-и октомври, конкурсната програма ще продължи с надпреварата на коафьорите, които ще се състезават за призове в три категории: Колорист, Стилист (зададената тема е Булчинска прическа) и Специалист по екстеншъни. Конкурсът Arena of beauty Hair Awards Bulgaria 2015 по традиция ежегодно дава възможност на млади професионалисти да получат публично признание за таланта си.

Всеки начинаещ фризьор, който получи професионална клалификация от втора степен и има желание да продължи своето развитие, да се доказва в професията, трябва да посещава семинари и да участва в конкурси на национално ниво. Опитът, който се придобива от тренингите и наблюденията, дава шанс на всеки специалист за развитие като професионалист и личност в тази сфера на национално, а след това и на интернационално ниво.“, сподели членът на журито на конкурса г-жа Сурпик Нишанян от салон „Exclusive fashion studio SUZI“, град Пловдив.

Оспорвана ще бъде и надпреварата при гримьорите, която ще се проведе в неделя, 4-и октомври. Участниците ще демонстрират своето майсторство и креативност с демонстрация на сценичен грим на тема „Герой за Хелоуин“ и вечерен грим на тема „Коледно парти“. Сред членовете на журито е и гримьорката Грета Великова, работила в киното със световни звезди като Салма Хайек и Доналд Съдърланд.

Посетителите на столичния клуб ROCK’N’ROLLA ще имат удоволствието да ги гримира победителят в категорията за сценичен грим, тъй като още на 4-и октомври заведението е планирало най-веселото Halloween party в София.

Международно изложение Arena Professional е сектор от създадената през 1997г. марка „Арена на красотата“. Това е единственото специализирано събитие, което събира под един покрив професионалисти от бранша, обучители, производители, вносители и дистрибутори на професионална козметика, оборудване и апаратура за салони и SPA центрове. Изложението има за цел да подпомага български и чуждестранни производители и вносители за увеличаване обхвата на техния бизнес и намиране на нови дистрибутори и клиенти в лицето на салоните за красота и SPA центровете. Входът за посетители е с цена 5 лв.

Подробна информация за събитието можете да откриете на:

http://www.arenaofbeauty.bg/

https://www.facebook.com/ArenaNaKrasotata.Professional