Футболната модна индустрия

Звездите в киното често стават музи на големите дизайнери, но футболистите също не им отстъпват. Спортните марки ги избират за лица на своите кампании, защото техният имидж и постижения, логично гарантират успеха на всяка нова спортна линия. Индивидуалното излъчване на тези мъже често ги превръща в модни икони, а защо не и в дизайнери…

Днес ще ви представим няколко известни футболиста, които целият свят познава заради спортните им успехи, но те вече са част и от необятния свят на модната индустрия.

Започваме с Дейвид Бекъм, който определено е една от модните икони в света на футболните звезди. Той беше лице на колекцията бельо на Armani, а това го вдъхнови да създаде собствена линия бельо за H&M, която е кръстена на самия него. Очаква се колекцията да се появи на пазара през февруари 2012.

Освен това както вече писахме Бекъм създаде и нов парфюм – Homme by David Beckham. Англичанинът и съпругата му Виктория Бекъм имат на пазара няколко съвместни аромата.

Друг сексапилен футболист, който ще радва женските сърца от билбордовете и модните каталози е Жерард Пике, който е централен  защитник на „Барселона“ и испанския национален отбор. Той стана рекламно лице на MANGO. Испанската марка разработва своята мъжка линия H.E. by MANGO от 2008 година насам.

Футболната звезда Тиери Анри преди броени дни подписа дългогодишен договор със спортния гигант PUMA. Френският нападател, чийто клубен отбор сега е „Ню Йорк Ред Булс“ ще разчита на марката както на терена, така и в живота. Преди Анри е бил лице на други големи спортни компании като Nike и Reebok. Също така е представял линия бельо Tommy Hilfiger.

Автор: Делица Цонева