Превю: Седмица на модата в Париж

Седмицата на модата в Париж вече е в разгара си. Едни от най-големите имена в модната индустрия показаха своите колекции във френската столица. След като се насладихме на дизайнерските творения показани в Ню Йорк, Лондон и Милано е време да отправим поглед към другото световно модно средище. Вижте първата част от дефилетата, които подбрахме за вас.

Christian Dior

Марката Christian Dior винаги е била символ на женственост. Пролетната колекция за 2012 година ни демонстрира точно такова настроение. Въпреки че формите са свободни, силуетът подчертава красивите дамски извивки. Виждаме графични принтове, декорации тип мозайка и романтична дантела при вечерните тоалети. Кокетни шапки допълват шикозното излъчване.

Givenchy

Харесахме колекцията на Givenchy, защото звучи младежко, чувствено и дръзко. Елегантност и усещане за свобода са съчетани в едно. Както при роклите, така и при саката кройките са асиметрични и разчупени. Цветовата тоналност е монотонна, но детайлите обогатяват дизайнерските творения. Бижутата са масивни, в аксесоарите и облеклата присъстват животински принтове, а пайетите придават диско излъчване на някои от роклите.

Hermes

Пролетната колекция на Hermes прави впечатление с монументалните форми и скулптурната стилистика. Минималистичното настроение се долавя в изчистените десени, широките асиметрични кройки и блок тенденцията при цветовете. Деколтето е предимно затворено – тип гръцко, дължината на роклите е разнообразна, детайлите са пестеливи. Една от тенденциите при шапките, на които залагат от марката са кърпите вързани като тюрбан.

Balmain

Ултра стилна и запомняща се колекция ни представиха от Balmain. Модната къща заложи на графични принтове и интересни барокови мотиви, които са характерни за стилистиката на бранда. Интензивните десени са балансирани от класическа палитра. Цветовете, които преобладават са бяло, черно и златно за акцент. Впечатление правят правите рамена при саката и роклите. Аксесоарите са масивни и тежки. Настроението категорично е много изискано и бляскаво!

Nina Ricci

Пролетната колекция на Nina Ricci ни връща назад във времето. Тя е вдъхновена от 30-те години на миналия век, когато брандът си сътрудничи с Zina de Plagny, която проектира цветните десени. Новата колекция е по-скоро семпла, кройките са женствени, а присъствието на флорални принтове е водещо. Впечатление правят шапките, които са интересен акцент към женската визия.

Автор: Делица Цонева

[polldaddy poll=5552888]