Пролетен макиаж в оранжево

Както преди време бяхме писали най-модерният цвят за 2012 година е оранжевото в различните му нюанси. Ако трябва да бъдем още по-точни колоритният хит е „tangerine tango”, което експертите опредялят като „презряла мандарина”.

Освен че обагри облеклата, свежият фруктов оттенък завладя и тенденциите при грима. В много от козметичните колекции на големите модни марки като Dior и Yves Saint Laurent откриваме свежи нюанси на мандарина. Известните брандове за красота като MAC, Sephora, OPI също ни поднасят нови предложения в актуалния цвят.

Оранжевото можем да срещнем при различните продукти свързани с макиажа – сенки за очи, руж, червило, гланц за устни или лак за нокти. Обикновено се избира върху, коя част от лицето да се акцентира с интензивния цвят .

Не правете грешката да гримирате очите с този нюанс и да допълните с оранжево червило. Може да лакирате ноктите в мандаринова гама, за да кореспондират с лицето. Съветваме ви да изпробвате вариант – ярко оранжеви обувки и червило в същата тоналност. Изглежда супер дръзко и много пролетно!

Може да експериментирате с цветовия нюанс по различен начин, зависи от предпочитанията ви. В почти всяка пролетна линия на козметичните брандове ще откриете модерния нюанс. Бързо отивайте на шопинг за „мандаринови” продукти за разкрасяване и смело се преобразете!

Marc Jacobs пролет-лято 2012

Автор: Делица Цонева