Превю: Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013

Както вече писахме Седмицата на модата в Ню Йорк започна и вече редица дизайнери и модни къщи представиха своята гледна точка за тенденциите за сезон пролет-лято 2012-2013 година. По традиция селектирахме част от интересните колекции на известни марки, за да ви дадем насоки, какво ще бъде актуално догодина.

Alexander Wang

В колекцията на Alexander Wang се забелязват няколко тенденции – минимализъм, овърсайз размери, асиметрия и красиво изрязани форми с лазер под формата на бродерии и контури . Някои от роклите бяха създадени от няколко парчета плат, които все едно „плуваха” върху тялото без видима връзка помежду си. Цялата колекция е подчинена на класическата цветова гама .

Victoria Beckham


Новата колекция на Виктория Бекъм може да бъде определена като един вид еволюция за модния лейбъл, защото се забелязват някои промени в маниера на работа. Те са следствие от желанията на клиентките на Вики, които проявили интерес и към по-практични ежедневни облекла. Самата дизайнерка обяснява, че е искала запазвайки собствената си естетика, да подходи по различен начин.

Вече виждаме повече панталони, топове и поли, освен изчистените като стилистика рокли, характерни за марката. Високият ток, при някои модели е заменен с ниски кожени сандали. Минимализмът и наситените монотонни цветове отново властват в линията на г-жа Бекъм.

DKNY


Спортната линия на Дона Каран отново ни очарова с ефектни облекла, аксесоари и бански, предназначени за модерната градска жена. Кройките, цветовете и материите изграждат един елегантен силует, който е съобразен с чувството за удобство. Графичните линии и изчистената стилистика, които са любими на дизайнерката отново ще бъдат актуални през пролетта.

Jason Wu


Брандът винаги свързваме с женствеността и леката провокация. Новата колекция разгръща тази наша представа по достоен начин. Стилни, но сексапилни рокли от прозрачни и ефирни материи описват женския силует. Виждаме още елегантни костюми в класически нюанси, дръзки бюстиета с поли или къси панталонки, страхотни плажни аутфити. Цветовете са бяло, черно, тъмно синьо, телесно и корал.

Herve Leger by Max Azria


Линията Herve Leger от Любов и Макс Азрия създава ултра модерно футуристично усещане. Моделите се открояват силно и грабват вниманието на мига с контраст, геометрични линии и форми, изрязани елементи, бляскави металически материи и графични щампи.

Автор: Делица Цонева

[polldaddy poll=6523420]