Пищна и вълнуваща колекция от Alexander McQueen

Винаги очакваме с нетърпение колекциите на Alexander McQueen, защото всяко творение ни прилича на произведение на изкуството. Сара Бъртън за пореден път спря дъха ни с екстравагантни кройки, креативни идеи и уникално съчетание на материи. Пролетната ready-to-wear линия по-скоро носи усещане за висша мода, но това е нормално имайки предвид стилистиката, характерна за модната къща.

Бяхме изключително впечатлени от интересната и нестандартна тематика на цялата колекция, която беше вдъхновена от пчелите. Виждаме страхотни детайли напомнящи кошери, пчелни пити и типичните шапки, с които пчеларите събират меда.

Главната дизайнерка на марката е успяла да преплете по фантастичен начин тези мотиви в модните предложения за следващия сезон. Цветовата палитра също е подчинена на цялостната идейна концепция. Виждаме нюанси на жълтото, медно, златно, червено, черно, бяло и кафяво.

Новата колекция, създадена от Бъртън, ни връща назад във времето на самия МакКуин, който обожаваше женствените силуети с акцент към талията и пищните поли с кринолин. Виждаме още ултра сексапилни корсети от бляскави тъкани, модели с актуалния пеплум, панталони от мрежести материи.

Комбинацията между дантела, тюл и уникални платове декорирани с пайети и камъни придава зрелищен вид и пищност на цялата колекция. Освен нестандартните шапки, бижутата също са инспирирани от пчелната тематика. Но стига толкова приказки, насладете се на тази модна фантазия, защото има какво да видите!

Автор: Делица Цонева