Рок звучи в гардероба ни!

Безспорно рок тенденциите властват с пълна сила вече няколко сезона, а дизайнерите продължават да черпят вдъхновение от тази вълна, носеща усещане за свобода и провокация.

Всъщност рокът е субкултура, която от години влияе на модата и различните течения като хипи, пънк, метал, които са неразривно свързани с определен жанр на рок музиката.

В колекциите на модните къщи се преплитат различни елементи, носещи рокаджийско звучене, но най-силно то се забелязва в бума на кожени облекла – якета, рокли, клинове, аксесоари. Металните елементи като капси и шипове заляха творенията на дизайнерите и внесоха доза дързост във визията.

Цветовата гама е преобладаващо тъмна, но в последните дизайнерски колекции цветната кожа също е предпочитана, особено в нюансите – бургундово червено и тиквено.

* Колекции есен-зима 2012/2013 на Calvin Klein, Celine, Givenchy, Alexander Wang, Lanvin

* Колекции есен-зима 2012/2013 на Reem Acra, Derek Lam, Mulberry

Знаменитостите се спират на рокаджийското излъчване както в ежедневието, така и за светски събития или сценични изяви. Сара Джесика Паркър, Малин Акерман, Роузи Хънтингтън, Алесандра Амброзио и Майли Сайръс за заложили на актуалната тенденция, подбирайки различен тип аутфити.

Днес решихме за селектираме за вас няколко модни попадения в модерната стилистика. Направете тази инвестиция за вашия гардероб, защото сме сигурни, че рок тенденциите ще продължават да носят вдъхновение на дизайнерите още дълго време.Продуктите, които сме подбрали, са от разпродажбите на модните онлайн магазини: my-wardrobe.com, boohoo.com, newlook.co.uk, shopping-terapia.com, fashionup.bg и 3suisses.bg.

Автор: Делица Цонева