Шарена ваканция с Christian Dior

Вече ви представихме дефилето с круизната линия на Chanel, в което участва и българката Кремена Оташлийска. Днес отново сме на вълна – френска мода, за да видим тенденциите в линията Resort 2014 на Christian Dior.

Раф Симонс ни изпраща на една колоритна ваканция, наситена с много свежи нюанси, носещи усещанe за море, почивка и веселие. Круизната колекция на френската марка беше представена в Монте Карло.

Голяма част от дизайнерските творения са в актуалния напоследък color-block стил, обединявайки цветни палитри от кобалтово синьо, лимонено жълто, свеж портокал с контрастни графични нюанси.

Любимата на дизайнера розово-червена гама подчертава чувственото излъчване на дамите, които олицетворяват Dior стила. Свежото настроение на всички модели в круизната линия е подчертано от спортно-елегантни кройки с асиметрична линия или свободни силуети.

Впечатление прави изобилието от леки ефирни материи, които придават виталност и нежност. Линията се отличава с интересни комбинации от платове. Симонс е заложил на шифон, коприна, дантела, тюл, тафта с хамелеонов ефект.

Класическият костюм с вталено сако и прав панталон също е обагрен в наситени нюанси или съчетан с впечатляващ топ в ярък цвят. Творческият директор е създал и секси визия с бански костюми или къси панталонки, които се подават под ефирни рокли с разтворен цип по дължина.

Автор: Делица Цонева