Фотограф Карл Лагерфелд! Рекламни кампании – отличителни!

Днес ще ви представим не една, а две рекламни кампании на различни брандове. Става дума за фотосесиите с есенно-зиммните колекции за 2013-та, на италианската марка Fendi и модна къща Chanel.

Какво ги обединява? Ами много неща! От една страна са стилът и елегантността, закодирани в ДНК-ато на брандовете. Но това, което ни привлече в случая, е фотографът и неговият характерен почерк.

И двете фотосесии са дело на Карл Лагерфелд, който се справя отлично и с тази професия, освен че винаги ни впечатлява с дизайнерските си умения, които показва като главен творчески директор на “Шанел”. Фотографията също е страхотно призвание на немския корифей в модата, затова не случайно го канят да запечатва в снимки много рекламни кампании и фотосесии за модни списания.

Това, което ни прави прави впечатление и за пореден път виждаме като усещане в работата на Карл, е ефирността, която той привнася в кадрите. Въздухът винаги присъства под някаква форма в неговите фотографски проекти. Виждаме го в кампанията на Fendi, където топмоделите Кара Делевин и Саския де Брау позират на покрив, разкриващ шеметна панорамна гледка на Рим.

От друга страна въздушното настроение в рекламната кампания на Шанел е толкова силно осезаемо, че манекенките “летят” в безтегловност. Те позират във футуристично светло помещение, напомнящо ни на космически кораб, представяйки актуалните есенни тенденции на френската луксозна марка. Лица на колекцията са Chiharu Okunugi, Soo Joo Park и Ashleigh Good, а стайлингът е подбран от модната редакторка и стилист Карин Ротфийд.

Автор: Делица Цонева