Упражнения по стил с Кейт Мос

Днес, 16 януари, един от най-известните съвременни топмодели има рожден ден, затова решихме да отделим внимание на личния й стил. Кейт Мос е сред известните имена, които често бяха свързани със скандали в миналото, но въпреки всичко тя продължава да върви смело по пътеката на успеха, без да залязва нейната звезда.

Дълги години Кейт все още е едно от най-влиятелните имена в модния бранш. За нея се правят документални филми, специални изложбени експозиции с емблематични кадри от кариерата й, тя е един от най-високоплатените топмодели, продължава да бъде лице на множество модни марки и често снима фотосесии за едни от най-престижните списания от цял свят.

Да се обобщи кариерата й е изключително трудно, дори невъзможно, но ние днес няма да пишем автобиографични бележки, а ще се фокусираме върху модните й решения. Ако трябва да резюмираме накратко стайлинга на Мос, бихме го направили така:

Кой е нейният любим цвят? Черното!

Какъв моден ансамбъл е най-характерен за нея? Лежерен топ, дънки и кожено яке/палто или блейзер!

Британката има изключително константен и характерен стил. Въпреки че по дефилета и фотосесии тя облича множество лъскави дрехи и аксесоари, в ежедневието Мос винаги предпочита удобството. Затова тя често може да бъде забелязана с удобни джинси – тип молив, спортен топ, рокаджийсто кожено яке или пухено дългокосместо палто и боти.

Кейт е сред почитателите на панталоните дори на светски събития. Тя е една от звездите, които много обичат за залагат на андрогинен стил, с елементи характерни за мъжкия гардероб. Не случайно сред любимите й марки е Saint Laurent. Вталените панталони и сакото са много типични за нея.

Когато иска да придаде младежко излъчване на стайлинга си, топмоделът показва слабите си крака, слагайки къси панталонки, в комбинация с блейзер. Шапката е любим аксесоар за Мос, която предпочита модели като капела или федора.

Тя е почитател на по-неутралната и изчистена палитра. В гардероба и могат да бъдат открити модни творения в бежово, бяло, мока, синьо и разбира се нейния фаворит – ЧЕРНОТО!

Автор: Делица Цонева