Dior с дефиле във водно такси

Започна представянето на Resort колекциите за 2015 година. Една от първите марки, която показа своята нова линия в Ню Йорк бе френският гигант Диор. Този път от бранда решиха да изберат нетрадиционно място за дефилето, а именно водно такси.

“Искахме шоуто да бъде много типично за Ню Йорк. Гледката на морето и небето обхваща образа на града”, казва говорител на френската модна марка относно решението събитието да бъде проведено на лодка в Бруклин.

Редица звезди се качиха на превозното средство, за да се насладят на ревюто. На първия ред бе забелязана певицата Риана в розова сатенена рокля на Диор. Сред специалните гости бяха Хелена Кристенсен, Марго Роби, Летисия Каста, Марион Котияр, Лили Собиески, Алисън Уилямс и други.

Новата круизна колекция на марката звучи елегантно и женствено. Рисуваната коприна бе водещ мотив в много от моделите, придавайки аристократичен, но свеж вид на дамската визия. Флоралните щампи в комбинация с графична гама носят стилно послание, но със своя артистичен характер правят излъчването живо и впечатляващо.

Раф Симънс ни представи една много модерна представа за жената на път, която умее да е изискана, практична, но и много чувствена. Милитъри принтове, мрежести и дантелени материи, асиметрични кройки се забелязват в много от моделите. Виждаме изобилие от коктейли и официални рокли, а акценът при полите е дължина до коляното.

Цветовата палитра варира от неутралната класическа гама, до ярко червено, оранж, жълто, небесно синьо и ефектни шарени комбинации при флоралните принтове.

редактор: Делица Цонева