Бляскава магия от Chanel

Със сигурност в ума на Карл Лагерфелд бушува истинска вихрушка от идеи, които рано или късно той осъществява. Творческият директор на Chanel отново спря дъха на всички с поредното впечатляващо модно шоу, което се осъществи на отдавна мечтан от него декор – тераса с камина.

Вдъхновението е творчеството на големия архитект на 20 век – Льо Корбюзие, а името на колекцията е посветено на него – “Le Corbusier goes to Versailles” (бел.ред. “Льо Корбюзие отива във Версай”). Разковничето на модната линия е един художествен сблъсък между модерната архитектура и пищността.

За колекциите висша мода на марката винаги може да се каже много, защото са изпъстрени с хиляди детайли, наситени с много шик и изобилие от креативни идеи. Новата котюр линия за сезон есен-зима 2014-2015 можем да опишем и съвсем накратно – пищна, бляскава, завладяваща!

От друга страна, всички тоалети сами разказват за себе си по-един много артистичен начин, като музика, която се лее в ушите ни и усещаме със сърцето си. Харесва ни баланса в цялостната колекция. От изключително царствени “одежди” с барокови орнаменти до уникални рокли с изчистен силует и съвсем деликатни, но достатъчни акценти, повлияни от архитектурата на Льо Корбюзие.

В един момент вниманието ти грабва силен металически блясък на злато и сребро, в друг – утихва в стилен лавандулов костюм или нежна бяла рокля. Точно това харесваме в модата, която създава Лагерфелд – динамиката, която те обгръща от всички страни, но и хармонията, която като че се появява, когато най-малко я очакваш.

Детайлите в колекцията са изумителни. Прецизни бродерии от дантела, уникални декорации с камъни и мъниста, 3D ефекти, миниатюрни панделки, интересни копчета превръщат всеки тоалет в истинско произведение на изкуството, което можеш да наблюдаваш дълго и да изучаваш всичките му прелести.

Аксесоарите в котюр колекцията на марката перфектно допълват цялостното усещане за разкош. Виждаме страхотни шапки с пайети, сандали с пандели и чанти с мъниста в ориенталска стилистиката.

автор: Делица Цонева

Вижте още:

Драматизъм и шик от Atelier Versace

Нежност и романтика от Dior Haute Couture