Alberta Ferretti с изящна лимитирана колекция и късометражен филм

 

Alberta Ferretti показва един своеобразен триумф на женската красота и нежност със своята лимитирана колекция за есен 2016. Тя мълниеносно надминава представите ни и дори ни пренася в една съвсем друга епоха. Взимаме си почивка от забързаното ежедневие, смарт телефоните и лаптопите и се потапяме в романтиката на винтидж стила, вдъхновен от усещането на златните години на миналия век.

Модната къща ни пренася във Венеция, където талантливото фотографско дуо Louis&Iango увековечават в късометражен филм лимитираната линия на Ferretti. И ако подобен начин за рекламиране на нова кампания ни е вече познат (от Tom Ford и Louboutin), определено нямаме нищо против да се насладим на кадрите, които изострят сетивата и изпълват душата ни с носталгия по красотата на по-простите (и като че ли по-стилни) времена. „Днес, повече от всякога, модата трябва да изпраща съобщения, които са бързи, ясни и разбираеми от по-широка публика. Чрез интернет и социалните мрежи модата взима участие в глобалното движение, което определя вкуса днес.” – казва самата Ферети в съобщението си до пресата. И е постигнала целта си! Пищност, красота, изящество – това са водещите мотиви в лимитираната й колекция. Известна с елегантните си творения и специалния подход към женската красота, модната къща за пореден път не ни разочарова със своите предложения.

Колекцията бе представена и по време на Седмицата на висшата мода в Париж, но брилянтното изпълнение на актрисата и модел Malgosia Bela в късометражния филм определено е по-вълнуващо и интригуващо от преминаващите по подиум манекенки. Дизайните са вдъхновени от Marchesa Luisa Casati – една добре позната фигура за модната индустрия. Известна и влиятелна италианска наследница и меценат, живяла в самото начало на 20 век и станала прочута със своята интригуваща мистериозност и елегантен стил.