Ани Лейбовиц – властелинът на обектива

Виж Галерията 24 Снимки

Ани Лейбовиц – това не е просто име на поредната жена в изкуството и модата. Това е име на легенда. Тя е съвременният Пикасо, но вместо четка, държи фотоапарат. Тя е жена катедрала, побрала в себе си толкова много, живяно в три живота.

Кари Фишър и Марк Хамил като принцеса Лея и Люк Скайлокър
Нейната история трябва да се знае, защото е изпълнена с безпределни мъка и страдание, които са необходимата капка водород, предизвикваща „Големия взрив“ в творчеството й.

Мишел Уилямс като Мерилин Монро

Расте с фотоапарата в ръце. С него преминава през различни епохи, места, души, цели поколения. Запечтва ги така прецизно, реално и красиво, че гледайки фотографиите, се хипнотизираме и някак неусетно се пренасяме в онзи момент… И не искаме да си тръгваме. Не защото сме щастливи, а защото е съвършено реално, въпреки нереалната реалност.

Анджелина Джоли 1
Животът й е белязан от две неща – семейството и смъртта. А силата, перфекционизмът и акуратността са качествата, които определят нея като личност и професионалист. Тя поставя ударение на всеки детайл – както в живота, така и в работата. Разказва истории в един-единствен кадър. Една от най-мощните й способности е естетизирането на ужаса в лицето на смъртта на любовта на живота й и смъртта на родителите й.
Самата тя казва: „Импулсът ми да снимам не се включва или изключва просто така. Копчето е натиснато постоянно.“

Джон Ленън и Йоко Оно (2)Миг Джагър в асансьор

Ако някой се опита да я вкара в някакъв сценарии, то не е ясно в кой точно тя ще се напасне най-добре – в този на родител или в този на портретния фотограф на звездите. Но това, всъщност, няма никакво значение, защото до нас достигат, спиращите дъха, снимки и ние сме длъжни да им се наслаждаваме.

Кралица Елизабет II с пра-внуците си

В никакъв случай не си мислете, че обективът й стига само до Холивуд. Не! Той се разпростира до Бъкингамския дворец и Белия дом. Минава през спалнята на Джон Ленън и Йоко Оно, градината на Боб Дилън и съблекалнята на Мик Джагър. Запечатва блясъка в студията на Vanity Fair и Vogue. И стига до най-затънтените, опушени и черни кътчета на рок бандите от 70-те и 80-те.Annie Leibovitz е един истински артист. А творчеството й е шедьовър, като самия живот.

Корицата на VF
По-надолу ще видите едни от най-популярните, скандални, провокативни и противоречиви фотоси. А в галерията сме поместили фотосесията, направена специално за Дисни, в която известни личности се претворяват в любими приказни герои.Насладете се!

Майкъ ДжексънМайкъл Джордан

Карл Люис

 

Деми Мур бременна Упи Голдбърг във вана с мляко  Синди Крауфорд Нийл Патрик Харис      Леонардо Дикаприо

Анджелина Джоли и сина й Мадокс

Автор: Марина Делева