Armani Prive: Симбиоза от страст и изисканост

Продължаваме да ви представяме уникално красивите колекции висша мода за есен-зима 2014-2015 година, показани в рамките на Седмицата на модата в Париж. Днес ще ви потопим в приказката на гениалния Джорджо Армани, който отбеляза своя 80-годишен юбилей с поредното модно чудо.

Дизайнерът винаги е обичал класиката и този път я предпочете в изисканото трицветие от черно, бяло и червено, само че я подправи със солидна доза страст – емоция, която по-рядко може да бъде уловена в неговите деликатни и стилни творения. Драматичен, дори леко ексцентричен, Джорджо е някак различен и това много ни харесва.

Респект, пред творчеството му, защото когато на 80-години можеш да изненадаш публиката, това е истински талант! Много пищни и смели решения във вечерните рокли, съжителстват перфектно с класически костюми, чийто изтънчен силует покорява на мига.

Пеплумът продължава да бъде актуален при саката, мантата са ултра кокетни с атрактивни волани, придаващи движение на дрехата. В новата котюр линия мрежестият тюл е на почит, при това представен по един много ефектен начин. Виждаме страхотни набори при долната част на роклите, воали и шапки от тази материя или впечатляващи къси коктейлни модели с обемен силует.

Геометрията присъства в кройките, в десените, като 3D ефекти по дрехи и аксесоари. Особено внимание е отделено на точките, които носят духа на ретро модата и закачливо се отрояват като декорация върху тюла при роклите и интересните шапки, както и под формата на щампа върху лак или коприна.

автор: Делица Цонева

Вижте още:

Драматизъм и шик от Atelier Versace

Нежност и романтика от Dior Haute Couture

Бляскава магия от Chanel