Звездни БГ родители и талантливите им отрочета

Те са млади, красиви и заредени с амбиция за успех. Взели са най-доброто от известните си родители и ни доказват, че ‘звездните гени’ се предават по наследство. Има защо народът да е казал „Крушата не пада по-далече от дървото”. В някои случаи може и да се понатърти малко или да падне от другата страна на дървото, но не стига твърде далеч от него.

Направихме една сладка селекция от известни БГ майки или бащи и техните талантливи отрочета, които вече са поели по пътя на славата.

Стоянка Мутафова и Мария Грубешлиева

Легендата на българския театър Стоянка Мутафова е неразделна с дъщеря си Муки, която, също като, свръх талантливата си майка, може да се похвали с образование по актьорско майсторство, но делата й са съсредоточени основно върху това да бъде импресарио на майка си. Също така Мария има и две издадени книги, посветени на родителите си. Муки е дъщеря на Стояна и втория й съпруг – Леонид Грубешлиев.


Силвия и Теди Кацарови

Каквото и да кажете за тези две божествени певици, все ще е недостатъчно. Всяка една е постигнала феноменални успехи в своята лична музикална кариера. Кацарова е име, което завинаги ще остане в меломанската история на България. Гласове, които никога няма да утихнат. И любов, която е достойна за завист.


Глория и Симона Загорова

Други две известни певици са гласовитата грандама на поп фолка – Глория и вече порасналата й и талантлива дъщеря Симона, която смело крачи по стъпките на майка си в музикалния бранш. Тя е отроче на любовта на певицата с Илия Загоров.

Освен с безспорния си талант, дуото майка-дъщеря смело може да се похвали и с феноменална прилика, която ни кара да оприличаваме дете на сестри, отколкото като две жени с толкова години разлика.


Ива Екимова и Дара Екимова

Тук имаме разлика в професионалния път на двете жени, но качествата им са неоспорими и не подлежат дори на капка съмнение. Ива е от “онази особена порода таралежи”, които са пълни с красоти в себе си. Да кажем, че е просто PR или ТВ водещ, или лице на някоя марка… Не! Нищо от тези неща не може да побере в себе си качествата и талантите на Ива Екимова. Освен безкрайно талантлива, тя е и много красива, неподозирано умна и много чувствителна. Дъщеря й Дара е доказателство, че “талантливите гени” се предават по наследство. В нейния случай – от две страни. Все пак, убедени сме, никой не е забравил, че Дара Екимова е дъщеря на трагично загиналия при моторна катастрофа ангелогласен Дими от група “Сленг”.


Галя Лозанова и Биляна Запрянова

Галя Лозанова е дългогодишен PR на Столична община, а най-добрата й приятелка – дъщеря й Биляна, е стилист и моден редактор в списанията Playboy и Esquire. Тези две красоти са представителна извадка на модерното съвременно семейство, в което патриархатът е само нафталинова дума, а силата на жената не е невероятен феномен, а естествено явление в живота на двете момичета.


Людмила Захажаева и Албена Вулева

Че са известни, известни са. С какво обаче – всеки да прецени сам за себе си. Противно на всички логични очаквания – в последния сезон на риалитито “Big brother” сценаристи и продуценти успяха да преобърнат пожълтелия и мръсен образ на нахалната ТВ водеща и да го “гримират” в нещо умно и достойно… Realy…?! Поредното доказателство за безграничните възможности на телевизията.

А за майка й, Людмила  Захажаева, можем да добавим,че тя доби популярност от същото предаване и задържа вниманието върху себе си с “гигантската” си уста, която в лицемерна България е наистина голяма рядкост.


Поп фолк певицата Мария и Марая

Мария е на българския музикален небосклон от дълги години и чрез много усилен труд е заслужила името, което носи в страната. Печелила е не една и две титли, свързани, както с музикалните й трудове, така и със сексапила и красотата й. Марая тъкмо прохожда в света на шоубизнеса, като дебютът й с състоя по време на Седмицата на модата в София, където дефилира за детския бранд BAPA Kids.


Николета Лозанова и Никол

Николета постигна небивала популярност с нищо смислено и достойно. Тя е от този тип квази звезди, които са известни, но не с някакъв свой талант, а просто защото знаят как да привличат вниманието върху себе си. Понякога по грозен и вулгарен начин. Когато ти го умееш, със сигурност ще въвлечеш в своите Instagram “плаващи пясъци” и всичките си близки. На най-върлата фенка на социалната мрежа не може да й бъде отречена изваяната, от професионални пръсти, красота, която, чрез непрестанните снимки на малката Никол, се опитва да докаже, че красотата в семейството не се купува, а се предава родово. Никол безспорно е уникална, сладка и красива и също като майка си, започва да се изявява като модел. Стартът й бе даден също по време на Седмицата на модата в София, където малката мина по подиума, хваната за ръка с Ни Ло, облечени в еднакви дантелени рокли.


Биляна Йотовска и Никол

Фитнес богинята от българския Олимп е популярна с множество изяви. Биляна е успешен модел, още по-успешен фитнес модел, прелестна танцьорка, секси мамче, красива съпруга, умна писателка и добър кулинар. Дали изпускаме нещо? Вероятно, да, но и тези характеристики за напълно достатъчни, за да покажем, че имаме една Super mama в българския шоубизнес. С толкова много поприща е от ясно по-ясно, че и отрочето на й ще “блесне” поне в едно от тях. Малката Никол се изявява като манекенка и показва дрехите от модния бранд на мама по ревюта. 9-годишната наследница на фитнес семейството, заедно  баща си Митко Димитров, се разходи по подиума по време на Седмицата на модата, за да представи новите предложения на Biliana Yotovska label.


Данчо Караджов и Лора Караджова

Гласове! Единият – легенда! Динозавър! Другият – доста по-опиянен, но пък това не означава, че е по-малко талантлив. Нека си признаем, че когато чуем името Лора Караджова се сещаме първо за алкохолни изцепки, после за иконичния й баща Данчо Караджов, следва бившото й гадже Део, с което дълго време бяха любимата двойка на България и чаааак тогава, че и тя като тати, има страхотни гласови данни. Има ги, наистина. Само че нашата народопсихология е такава, че ние задълбаваме в негативите на човек и го определяме по тях, а не по качествата, които притежава той.


Орхан Мурад и Сузанита

Тук историята е сходна с тази на Лора и Данчо Караджови. Е, може би сходното стига до там, че говорим за известен баща певец и неговата щерка – певица. Ако Сузанита може да бъде наречена така. Тази девойка определено не стана популярна с певчески качества. Дали може да пее, наистина? Някой може ли да каже?

Е нищо, де. Нали може да се кълчоти и да привлича вниманието върху себе си. Толкова! Повече не й е необходимо, щом има безусловната подкрепа на татко.


Деси Цонева и Митко Цонев

Момичето на тати! Острият ум и смелата уста, които притежава наследницата на Цоневи е доказателство, че “талантите” в семейството наистина се предават чрез ДНК-то. Въпреки, че в този случай не разчитаме само на генетика, а на много усилия от страна на цялото семейство. Близките отношения, които демонстрираха и продължават да демонстрират, дори след шокиращата кончина на гласа на българската журналистика – Митко Цонев, говори, че в семейството са изградени солидни родови връзки. Възпитанието и образованието, които са осигурени на Деси, са помощните средства, които я направиха известна в областта на труд на баща й.


Катето Евро и Сашо Кадиев

Прелест! Забава! Любов! Талант! Фантастично дуо майка-син! Безкрайният талант на тези двамата ги изстрелва в космическото пространство на способните актьори. Няма човек, който да не е чувал името на Катето Евро. Няма човек, които да е гледал някой от филмите й, и  да е забравил красотата и сексапила на тази феноменална актриса. Какво точно се предава по генетичен път? Освен талантът – и брилянтното чувство за хумор. При среща с тези двамата, единственото, което трябва да направите, за да се заредите с енергия с положителен заряд, е да стоите и просто да ги наблюдавате. Тяхната харизма е като магнитно поле, което убива сивите и мрачни електрони и привлича към себе си това, което излъчва – любов и радост.


Софи Маринова и Лоренцо

Талантът на Софка не може да се отрече. Но не този, любовният, с множество връзки, сватби и раздели, а онзи, който я прави една от най-гласовитите певици у нас. Този глас е оставил ярък отпечатък не само в пределите на родната ни България, а далеч, далеч от тук. Където и да отиде Софи, тя няма как да остане незапомнена. Малкият (вече не чак толкова) Лоренцо пък богато се къпе в славата на майка си. Дали ще се завърти в шоу бизнес пространството – още не е ясно, но пък може и да му провърви, имайки предвив няколкото му участия в клипове на майка му.


Редактор: Марина Делева