Предварително ти благодаря, че ще прегледаш гърдите си

Сигурни сме, че знаеш, че вече 16 години кампанията „От любов към живота“ Avon срещу рака на гърдата се стреми да повиши информираността на обществото относно проблема. Редовните прегледи при мамолог са задължителни! Но това далеч не е всичко. Част от жените, посетили лекар, действително биват диагностицирани с рак на гърдата. В този момент се променя всичко и те имат нужда от подкрепа и разбиране.

PPCGD_008_MO_1195845MAR2817

Именно това е причината събраните средства от поръчката на розови продукти, Avon да дарява на своя основен партньор в тази тежка борба – Фондация „Една от 8“. С тях Фондацията осигурява така нужната информационна, правна, психологическа и практическа подкрепа за диагностицираните жени напълно безплатно. През тази година стремежа ни е същия, а зад каузата застават посланиците на кампанията – Люси Дяковска, Орлин Горанов и Дивна. Своята собствена подкрепа можеш да окажеш на сайта на кампанията: www.thankyou.bg

Но не забравяй да помислиш и за себе си! Срещите с лекаря ти трябва да бъдат редовни, но за твое собствено спокойствие, можеш да прегледаш гърдите си и сама. Имай предивд обаче, че подобен преглед не отменя посещението при специалист. Няма от какво да се страхуваш! Знай, че ракът на гърдата е лечим, ако бъде открит навреме, а редовните посещения при мамолог могат буквално да спасят живота ти. И защото си важна за нас, така както и за всички твои близки, предварително ти благодарим, че ще прегледаш гърдите си!

ThankYou

  1. Съблечи се и легни удобно.
  2. С помощта на огледалце, огледай добре гърдите си от всички страни – дали има обрив, зачервяване, разширен кръвоносен съд или изменения по кожата.
  3. Постави лявата си ръка върху дясната гърда. Започни да опипваш с пръсти от външната страна навътре и спираловидно се движи към зърното с бавни движения. Твърдият участък в долната извивка на всяка гърда е напълно нормален, по-скоро внимавай за образувания като бучки, особено ако са болезнени.
  4. Не забравяй да прегледаш и горната част на гърдата към рамото – от ключицата до линията, на която обикновено стои долният шев на сутиена и от подмишницата до гръдната кост.
  5. Повтори същото и с дясната ръка, за да прегледаш лявата си гърда.