Блейк Лайвли: “Модата е начин на себеизразяване”

Не може да се отрече, че опре ли до red carpet стилизиране, Gossip Girl актрисата Блейк Лайвли играе в своя собствена лига. Никога не се свени на разходи дързък моден избор, или да прегърне някой полемичен тренд; редовно се спира на Gucci, Versace и всичко по средата. И въпреки че е стара познайница на вечерните рокли на Valentino, червения гьон на Louboutin, френския шик на Chanel и първия ред на дефилетата на Dior, в интервю със Сидни Суини за InStyle, Лайвли признава, че в процеса на прохождането си по червения килим, достъпът до подобен калибър от дрехи е бил просто блян.

В разговора, отличаващ се с непринудена откритост, каквато може да възникне само между две актриси, Лайвли, която заслужено се кичи с приза за икона на стила, бива попитана как е изградила близките отношения с дизайнерите, които я обличат днес. В отговор 31-годишната актриса признава, че първите си red carpet крачки прави основно в американския ритейлър Forever 21:
“Носех Forever 21 доста по-дълго, отколкото си признавах. В един момент просто започнах да казвам, че нещо си е винтидж, защото се срамувах от реалния му произход.”
Лайвли разчита само и единствено на собствените си стилови приумици и умения, а знаем и защо: “Модата е начин на себеизразяване,” разказва още Блейк на колежката си, добавяйки, че я кара да излиза от зоната си комфорт. “Просто искаш да представиш себе си по най-добрия възможен начин. Затова избирам да се обличам сама.”

“Една от причините да съм актриса е, че по принцип съм много, много срамежлива – затова да се обличаш и преструваш да бъдеш друг е страхотна професия. Единственият начин да се чувствам удобно на червения килим или в интервю е да приема същия похват, както при актьорската игра – да изиграя някого, нещо.”

Това донякъде обяснява защо Блейк носи основно костюми, докато промотира последния си филм, A Simple Favor, но независимо от виновниците за аутфитите на съпругата на Райън Рейнолдс, по всичко личи, че методът, който Блейк използва, категорично работи в нейна ползва. От Lyst потвърждават – след обстойно проучване на 100 милиона шопинг търсения от 80 милиона потребители в над 120 страни, Лайвли печели осмата позиция на почетната стълбица на най-влиятелните жени в модата.