Да си моден блогър с благотворително сърце!

Томи Томова е първият български моден блогър, който използва социалните си мрежи, не само, за да комуникира модни трендове, а за да промотира социални каузи, защитаващи правата на човека. В дългосрочен план, тя иска да създаде неправителствена организация, чрез която да продължи със своите благотворителни кампании, които свързват модата, изкуството и технологиите

.

Като установен инфлуенсър с повече от 25 хиляди последователи, тя цели да вдъхнови аудиторията си да помогне на каузи като защитата на правата на жените и децата. На 1 май 2019, Томова стартира кампания с името ‘’Bulgarian Fashion Gives Back’’, в която се включиха 17 български модни марки – Жени Стил, Cliche, FEDE, CKFS, Estrella Couture, Liza Kain, Elizabeth, Other Theory, Helena, Антония Ефтимова, Illumminee, Prototype 23, MP Design, Art Look, Eastern Europe Finest, They Are и Question Authority.

Инфлуенсърката ще носи модели на дизайнерите на модни събития в Париж с цел да популяризира българската мода в световната модна столица. На 23 май, Томи ще се върне в България и ще дари всички дрехи на дом за деца лишени от родителска грижа в Долна Баня, “Констанца Ляпчева”, тъй като липсата на дрехи и обувки оказва силно влияние върху самочувствието на децата от дома и повлиява самооценката им. Дрехите включват бални рокли за абитуриентки, ежедневни и спортни дрехи и аутфити подходящи за работа и училище. За момчетата, тя е приготвила играчки, топки и ракети за спорт. Всяко дете ще получи помощни учебни материали, а на дома ще бъдат дарени почистващи препарати и хранителни стоки.