British Fashion Awards 2014 – разберете кой грабна мечтаните призове!

На бляскава церемония снощи, проведена в партньорство с кристали Swarovski, се състоя едно от най-стилните и значими модни събития в Лондон – връчването на Британските модни награди. Отличени бяха водещи лица в света на модата и стила, а раздадените призвания бяха повече от заслужени. Събитието бе проведено в Лондонския „Колизеум тиътър”

Традицията на награждаване датира от 1989 година, когато за първи път се състои подобна церемония, имаща за цел да окуражи най-добрите млади британски дизайнери и лица от света на модата и да отдаде заслуженото уважение и признание на вече доказалите се такива. През годините категориите са се разширявали, за да достигнат днешните 17 приза, които се връчват на най-отличилите се от близо 400-те номинирани.

Британските модни награди за 2014 година грабнаха:

Млад дизайнер на женски облекла
Marques’ Almeicha

Млад дизайнер на мъжки облекла
Craig Green

Млад дизайнер на аксесоари
Prism

Дизайнер на червения килим
Alexander McQueen

Модел
Cara Delevingne

*Специалното признание на комисията
Chris Moore

Награда Isabella Blow за моден създател
Edward Enninful

Международен дизайнер
Nicholas Ghesquière за Louis Vuitton

*Награда за изключителни постижения
Anna Wintour

Най-креативна кампания
Louis Vuitton

*Млад налагащ се дизайнер
Simone Rocha

Наложил се дизайнер
Preen

*Най-влиятелен бранд
Victoria Beckham

*Специалната британска награда за стил
Emma Watson

Дизайнер на аксесоари
Anya Hindmarch

*Мъжки дизайнер
J.W. Anderson

*Дамски дизайнер
Erdem

На подобно събитие стилът на знаменитостите, които го посещават, често е по-вълнуващ и от самата церемония. По червения килим видяхме невероятно стилни облекла от водещи дизайнери, които бяха гордо разхождани от някои от най-известните лица в модата в момента. На награждаването  присъстваха знаменитости като Дейвид и Виктория Бекъм, Рияна, Рита Ора, Кейт Мос, Сиена Милър, Том Форд, Кара Делевин, Ема Уотсън, Ели Голдуинг, Ана Кендрик, Хари Стайлс, Кайли Миноуг, Карли Клос, Сюки Уотърхаус, Оливия Палермо, . Цветовата гама бе разнообразна, блясъка бе гарантиран, бялото и черното, а също така и комбинацията им, както винаги преобладаваха.

Ще имате възможност да разберете кои бяха най-стлните, най-иновативните и най-смелите знаменитости, присъстващи на церемонията по раздаването на британските модни награди, в нашето eMODNO резюме в петък!

Автор: Преслава Цачева