Ориенталските принцеси на Chanel

Модата е като пътуване без ограничения във време и пространство, а новата модна линия на Chanel го доказва. Случайно или не, Resort колекциите на марката, определено са едни от любимите ни! Те винаги ни водят на вълнуващо пътешествие, разказват ни интересни приказки за различни култури.

За представяне на круизната си колекция, Карл този път избра Дубай – центърът на арабския свят, място където модата е на особена почит, въпреки традициите на мюсюлманската култура.

Разбира се, тази колекция е силно вдъхновена от красотата и колорита на Ориента.  Лагерфелд ни показва една модерна арабска принцеса, залагайки на фантастичните ефирни материи, ярки пъстроцветни десени с цветя и етно мотиви. Приказните детайли и естетиката на всеки един тоалет са толкова романтични и женствени, че трябва да се вглеждате и да “четете” дълго и внимателно посланията на тази колекция – обединяваща изток и запад, традиции и модерна визия.

Косите на топмоделите пък ни препращат към ретро прическите със ситни къдрици или с обем в горната част. Карл  “постави” в косите на дамите диадеми, декорирани с логото на Шанел или с религиозния ислямски символ – полумесец. И въпреки че тази колекция носи духа на Ориента, тя е предназначена за жени от целия свят, защото културата и традициите, преплетени с модата са еквивалент на изкуство, а то принадлежи на всеки, който го оценява.

Преди да ви оставим, да разгледате в детайл красивите облекла в круизната колекция, ще завършим с думи на Лагерфелд, които той споделя по време на дефилето: “Светът вече не е толкова голям. Не е нужно да живееш тук (бел.ред. в арабския свят). Тези дрехи са за жени от всички краища на света!”