Chanel Clean Beauty No.1 – Новото начало за Chanel Beauty

Camellia Japonica е звездната съставка в новата линия Clean Beauty на Chanel No.1. Имайки предвид и страстта на основателката на френската модна къща Мадам Коко към цветето, което е повтарящ се символ във всички колекции за мода и красота на марката от основаването и стогодишнината й. Дори името на линията носи със себе си еволюция: със 100-годишнината на аромат No.5, която приключи през 2021 г., Chanel реши да отдаде почит на марката, като започне отново от основите, числото 1, което поема нов обрат, който тръгва от холистичната визия на Габриел Шанел.

Колекцията се състои от девет продукта, включително почистващ продукт, лосион, мист за лице, серум, крем за лице с пълнител, околоочен контур за грижа за кожата, фон дьо тен и балсам за устни и бузи с ревитализиращо действие.

Новата линия за грижа за кожата и грим на Chanel е екологично отговорна: съставена от 97% съставки с естествен произход, тя се стреми да сведе до минимум въздействието си върху околната среда със строга формулировка и опаковки, предназначени за намален въглероден отпечатък.

 Предлага се за продажба днес, 7 януари, както в оторизирани търговци на дребно, така и на онлайн сайта на марката. Съставите на продуктите са съставени от 76% натурални вещества, получени от камелия, като листенца, семена, масла и дрожди с известна изглаждаща и подхранваща сила. Полезни за запазване на бариерата на кожата и дълбоко овлажняване на кожата, забавяне на стареенето и дехидратацията на кожата, дължащи се на атмосферни и други агенти, и осигуряване на сияещо усещане при продължителна употреба, предимствата на Camellia Japonica са признати от индустрията за красота в цял свят, която е защо Chanel притежава собствена земя, където отглежда своето емблематично цвете, използвайки агроекологични методи.