Дизайнерът Христо Чучев с нова сватбена колекция

По време на пресконференция днес, 17.05.2016 г., в Пресклуб БТА, дизайнерът Христо Чучев представи най-новата си бутикова сватбена колекция “Силует” и направи специална демонстрация на ръчна работа с дантели. Водещ на пресконференцията беше проф. Любомир Стойков. Дизайнерът Христо Чучев, който твори основно официални и сватбени облекла, залага изключително и предимно на ръчната работа при изработването на облеклата.

Hristo Chuchev_Svatbena kolektzia (2)

Той демонстрира как се оформят композициите на дантелите върху рокля в процес на изработка. За целта дизайнерът използва френска кордоне дантела, както и израелски, и ливански дантели, за които е характерна специфична симетрия в разпределението на мотивите. Симетрията на различни издължени фигури (но не флорални) се пренася върху самите рокли, където могат да се видят и различни ефектни асиметрични дизайнерски решения.

Hristo Chuchev_Svatbena kolektzia (7)Hristo Chuchev_Svatbena kolektzia (4)Hristo Chuchev_Svatbena kolektzia (5)

Колекция „Силует” е вдъхновена от красотата на женската фигура, излъчва аристократизъм и хармония. Силуетът на роклите подчертава женствеността. Използваните материи в колекцията са различни видове дантела от най-висок клас – италианска, английска, френска кордоне дантела, френски тюл в телесен цвят, коприна, креп жоржет, шифон, сатен, както и израелски и ливански дантели с ефектни симетрични орнаменти.

Hristo Chuchev_Svatbena kolektzia (1)

Интригуващи и желани са дантелените апликации, които прикриват само отделни места от тялото, създавайки усещане за романтика и сексапил. Не на последно място, моделите съчетават меки детайли, които създават допълнително движение и флуидност. Перата могат да бъдат открити върху много от роклите, независимо дали са около ръбовете, под пеплума или в талията за допълнителна украса. Къдрите се завръщат, замествайки част от брокатите и флоралните мотиви. В долната част на роклите се забелязват и надиплени пластове тюл, коприна и органза, създавайки красив, обемен финал на много от колекциите. Модерни са и силуети тип русалка с изчистено деколте около бюста и пера в долната част. Не липсват и модели с дължина до коляното в А линия. Актуален е цветът пудра в допълнение с малки цветчета, който стои много нежно и се различава от класическото бяло.