Dolce Rosa Excelsa – новото котюр ухание от Dolce&Gabbana

Ароматното цветно семейство на Dolce&Gabbana, което включва няколко иконични модни аромата, се разширява с най-новото творение на модната къща – Dolce&Gabbana Dolce Rosa Excelsa! Това е новия котюр аромат на бранда, вдъхновен от пролетно-лятната им колекция, който ще се появи в магазините на Sephora в началото на пролетта, за да се впише повече от прекрасно в цветния ви летен гардероб.

И този път вдъхновението е същото – нежната красота на италианската жена и пищността на традициите в Сицилия. Точно този аромат има свежа и много екзотична нотка на папая и масло от нероли. И тук присъства уханието на амарилис, което е задължителна основна съставка за всеки един парфюм от серията на Dolce&Gabbana. Ароматните нотки на амарилиса нежно се преплитат с водна лилия и нарцис, за да бъде мириса все толкова нежен и женствен. За първи път обаче от модната къща използват и екзотичното ухание на африканска роза – много ценно и рядко срещано растение, което, в съчетание с турска оранжева роза съблазнява сетивата. В сложната формула, която създава Dolce Rosa Excelsa, се долавят още нотки сандалово дърво, мускус и кашмир – по-тежки аромати, които да контрастират на леките и женствени розови тонове.

Самата бутилка, в която се съхранява луксозния и сложно създаден парфюм на Dolce&Gabbana, изглежда като едно току-що разцъфнало и свежо цвете. Малката черна панделка символично събира всички разнородни, но хармонично допълващи се съставки на уханието заедно. Факта, че за пореден път Dolce&Gabbana пускат пролетен аромат е доста показателен за предвиждането на успеха му на пазара. До тук всички парфюми на бранда са били безспорен успех, затова дизайнерите играят на сигурно с една добре позната и разработена стратегия.

Каквато и да е причината за придържането към пролетния сезон, ние с удоволствие приемаме всичко, идващо от ексклузивния бранд и с нетърпение ще оглеждаме рафтовете на Sephora за цветната бутилка.