Versace с нова интериорна инсталация

Versace стъпва на интериорната сцена с home Installation заедно с твореца Анди Диксън и интериорния дизайнер Саша Бикоф.Събитието ще се проведе от 10 до 14 април по време на международното изложение за мебели и дизайн Salone del Mobile в миланския дворец на Versace във Via Gesù.

Действието се развива в Милано, а главният лирически герой е модната къща Versace. Приказката разказва за нова модна линия, предназначена да накипри не нас, а домовете ни. Най-отличителните и разпознаваеми символи и принтове на модната къща са преведени в нова модна home колекция, която ще бъде представена със специална инсталация.Намерила своето място под покрива на легендарното палазо на Versace, експозицията ще бъде част от събитията Fuorisalone, провеждани конкурентно едновременно с международното изложение за мебели и дизайн Salone del Mobile.

По този повод Versace си сътрудничи с интериорния дизайнер Саша Бикоф и художника Анди Диксън. Обзавеждането изцяло е създадено от Versace.Еклектичното докосване на Бикоф, повлияно от градове като Ню Йорк и Маями, където тя е израснала, и всичко от френското рококо от 18-ти век, смесено със Sixties Space Age Modern до френския модернизъм от седемдесетте и италианския Мемфис Милано, ще изгради инсталацията. Американската дизайнерка на интериорни инсталации е заимствала вдъхновение от кампанията на Versace от есента на 1994 г., снимана от Ричард Аведон, свързвайки модата на марката с домашната й линия.„Винаги съм усещала дълбока връзка с Versace, тъй като къщата олицетворява всичко, в което вярвам, чувство за забавление и свободата да бъда смела”, казва Бикоф и добавя, че тя винаги е била вдъхновена от марката. “Versace живее чрез разбиване на правила за оцветяване и щампиране, пречупва моделите и насърчава чувството на увереност и блясък, точно каквото е моето, когато декорирам.”

Класическите мотиви на Versace се появяват на бобноНено подобен килим, докато неонови облаци засилват фантастичната обстановка. В допълнение, Бикоф е създала индивидуални комплекти, които демонстрират специални интерпретации на отделни елементи от предишните колекции на Versace Home, с игриво позоваване на изображенията и материалите на марката.Ключова част, създадена от Диксън, като част от последната му изложба, проведена в Ню Йорк, наречена „Look at This Stuff Isn’t It Neat”, ще бъде преразгледана за Design Week и показана в двореца на Versace. Работейки с дизайнерското студио за мъжки облекла на марката, канадският художник, базиран в Лос Анджелис, разработи два нови принта, които смесват елементи от собственото му изкуство в контекста на Versace, включително мотив от оригиналното,платно което той създава. Две от тези творби ще бъдат показани в двореца на Versace заедно с оригинала, а други два ще бъдат изложени на витрините на магазина в Милано. В допълнение, Диксън ще създаде персонализирани дизайни на тапети, показани във Via Gesù.Изложбата ще позволи на посетителите да влязат в двореца на Versace, което не се случва всеки ден. Ограничен брой билети ще бъдат издавани за всеки ден от Седмицата на дизайна.

Колекцията Versace Home, стартирана през 1992 г., се простира от спалнята и трапезарията до хола и за първи път ще покаже и outdoor линия, наречена Jungle, по името на принт, който е част от колекцията пролет 2000, който същата година направи сензация, появявайки се под формата на зелената рокля с тропически принт, която Дженифър Лопес носеше на наградите Грами – инициираща стартирането на Google Images.Декориращата линия е изработена от сиво тиково дърво и има външни високотехнологични велурени акценти. Линията включва външни дивани, фотьойли, висящо легло, шезлонг, фенери и масички.

Отделно, столът Pop Medusa е подходящ както за открито, така и за закрито. Изработен от траен полиетилен, той е устойчив на атмосферни влияния. С удебелен скулптурен мотив Medusa в реверсиране и с ярки цветове като розово и жълто. Креслото Pop Medusa е придружено от ламинирано стъклено кубче, което има триизмерна Medusa вътре, което може да се използва като табуретка или масичка за кафе.Други символи на Versace се виждат в линията Rhapsody, която включва диван в многоцветна барокова щама с тапицерия от жакард и парчета с кожени окови и метални Virtus (от името на римското божество на храбростта и силата) или безопасни игли. Има и линия Logomania с геометрични фигури с логото на Versace от 90-те или триизмерни метални украшения на Medusa с кадифени детайли.