eMODNO да прочетеш: моден хороскоп в годината на Дракона

Вярвате или не в астрологията, със сигурност ви се случва да прочетете хороскопа си за деня, месеца или годината. Ние решихме да сме ви полезни с интересни тълкувания за тенденциите, които руската астроложка Вероника Ткаченко предвижда в Годината на Дракона.

Според китайския хороскоп Годината на Дракона започва на 23 януари 2012. Митичното животно се свързва с качества като енергичност, емоционалност, мощ, благородство, активност и сила на духа. Драконът е блестящ, но и неуловим. Затова облеклата през 2012 трябва да са въздействащи, но не прекалено натрапчиви. Кройките са пищни и характерни с нестандартни силуети, внушаващи динамика и енергия.

Ето и препоръките на астролога: дължина – около коляното и по-ниско; силует – във формата на пясъчен часовник; линия: преместване на центъра на дрехата под талията, високи цепки, плисета и басти около ханша; цветове: тъмносиньо, антрацит, тюркоаз, зелено – това са цветовете, които са свързани с двете бавни планети от елемента вода: Нептун в Риби и Сатурн в Скорпион.

Какво още вещаят звездите за модата на 2012 според Ткаченко:

Модата на тази година е под светлата звезда на Овена и е заредена с оптимизъм, светлина и екстравертност. До март планетите не обещават раждането на нещо ново. Много дизайнери ще продължават да търсят вдъхновение в ретрото. Юпитер, планетата на голямото щастие, през юни 2012 ще влезе в Близнаци и тогава ще започне нов етап в работата на дизайнерите.

Какво изискват звездите от облеклото на мъжете?


Уран в Овен помага тази година да намерите адекватен израз на мъжествеността. Юпитер в Близнаци (знак на двойствената природа на човека) е благодатна зона за модни експерименти: става въпрос за раменния пояс, китката и глезена. Ще се правят вариации в дължината на панталона, ще са актуални дрехи без ръкави, ще се промени дизайнът на дъното, ще се работи с кожени маншети и волани и отново ще бъдат на мода презрамките на панталоните. Яките са във фокус. Ще се ползват ярки цветове и сложни модели.

Границата между половете в облеклото ще стане още по-тънка. Все пак, това не означава нов разцвет на метросексуалността.

Какво изискват звездите от облеклото на жените?


За дамите акцент е талията, стесняванията около нея, коланите. През 2012-2013 Сатурн остава в Скорпион и подчертава “зоната на секса”. В дрехите на жените тя се изразява в промяна на центъра към областта под пъпа. Полите и роклите са със срязвания през кръста, използват се клинове и жартиери. Най-предпочитана дреха е роклята, която подчертава сексапила и женствеността в линията на шията, гърдите и бедрата. През следващите три години плетивата ще стават все по-популярни. Принтовете на екзотични кожи в синьо, зелено и червено ще бъдат на предна линия.

Обувките според звездите


Обувките ще са с текстилни части, което е свързано със знака Близнаци. Токът ще е ясно разграничен като материал от обувката. Меркурий изисква „крилати сандали” или обувки със задна част, която изглежда сякаш не стъпва по земята. Сатурн преминава през зодиака и маркира различната височина на токовете и за мъжете и за жените.

Уран в Овен ще донесе през следващите 7 години и голямо разнообразие в прическите.

Снимки: BackstageAT – Kevin Tachman

Използвани са материали на e.denyl.com